0

Türkiye’nin en büyük e-spor yatırımı SuperMassive, Logitech sponsorluğunda başarılı adımlar atmaya devam ediyor. Papara SuperMassive Espor Takımı CEO’su Bora Koçyiğit ile e-spor yatırımlarını, Logitech işbirliğini ve Türk oyun sektörünü konuştuk.

Papara SuperMassive Espor Takımı CEO’su Bora Koçyiğit

Papara SuperMassive Gamer HUB’da gerçekleşen Logi Play Days aktivasyonunun Türkiye’deki ilk büyük organizasyonunda Oyun Günlüğü’ne konuşan Papara SuperMassive Espor Takımı CEO’su Bora Koçyiğit, SuperMassive yolculuğunu anlatarak, Logitech işbirliğinden Gamer HUB’daki çalışmalara kadar pek çok konuyu paylaştı.

Bora Koçyiğit, “Ben oldum olası spor ve gaming üzerine çalışmış bir insanım. İlk işim bir bankada hazine birimde başladı ancak sonrasında beni ben yapan şey bugünün beIN Sports’u o günlerin Digitürk’ünde spor haklarından sorumlu genel müdür yardımcısı olarak 10 yıl çalıştım. Orada bütün spor kulüpleri, federasyonlar, İngiltere Premiere Lig, Euro Lig gibi spor hakları olan birimlerle iletişimi benim departmanım üstleniyordu. Sonrasında 2014 yılında Riot Games’in Türkiye ofisinde işe başladım. Orada e-spor biriminin başına geçtim. 2017’de ülke müdürü oldum ve 2019’a kadar ülke müdürü pozisyonunda çalıştım. 2019 senesinden sonra kendi yatırımlarıma odaklandım. Çoğunluğu oyun sektörü olmak üzere, oyun, prodüksiyon, animasyon ve e-spor, teknoloji gibi alanlarda yatırımlarım var şu anda.” dedi.

“SuperMassive’da benim e-spor alanında benim Riot Games’ten ayrıldıktan sonra e-spor tarafında giriştiğim işlerden biri.” diyen Koçyiğit, “SuperMassive, 2015 senesinde kuruldu. Aslında benim katılmamdan çok daha önce kuruldu. Ben 2021’de dahil oldum. Türkiye’nin en köklü e-spor takımlarından biri. Yarıştığı her alanda şampiyonluk için oynayan, hep iyi kadrolar kuran ve çok iyi bir topluluğa sahip olan bir yapı SuperMassive. 2022 yılında Papara tarafından yatırım yapıldı. Çok ciddi bir yatırım ve satın alma süreciydi ve Türkiye’nin ilk e-spor kurumsal yatırımı oldu.” açıklamasında bulundu.

Burası bizim evimiz: Papara SuperMassive Gamer HUB

Sürece ilişkin de bilgi veren Koçyiğit, “e-Spor alanında geleneksel spor kulüplerinde iyi yapılan işleri yapmaya devam edip kötü yapılan işleri de iyi yapmaya çalışan bir yapıyız. Bu anlamda e-spor kulüplerinin geleneksel spor kulüplerinden bir farkı tesis eksikliğiydi. Biz bunu gördüğümüz için Papara’nın yatırımdan sonra Papara SuperMassive Gamer HUB’ı hayata geçirdik. Buraya bizim taraftarlarımız geliyor, oyun oynayabiliyorlar, oyuncularımızla tanışabiliyorlar, burada sürekli etkinlikler yapıyoruz. WatchParty’ler, turnuvalar yapıyoruz, bir akademi kurduk genç oyunculara ulaşıp, onları daha iyi yerlere getirebilmek adına. Dolayısıyla burası bizim evimiz. Oyuncularımız burada yaşıyor, buradan antrenmanlara maçlara katılıyorlar, eğer offline bir final değilse dolayısıyla SuperMassive Türkiye’nin en büyük e-spor yatırımı diyebilirim. ifadelerini kullandı.

‘Sürdürülebilirlik çok önemli’

Bora Koçyiğit, yatırım süreçleri içinde sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Sektöre yatırım yapan sponsor markaların katkısı yadsınamaz. Logitech’le bizim aramız bu nedenle çok iyi. Bizim az ve öz, güçlü sponsor ve motivasyonumuz var. Çok fazla sponsor almak istemiyoruz. Biraz futboldaki şampiyonlar ligi modeli gibi. Az olsun ama güçlü sponsorlarla devam edelim. Logitech bizim bu yolda en omuz omuza yürüdüğümüz aynı dili konuştuğumuz marka. 2021 yılından bu yana Logitech ile yan yana yürüyoruz. Üçüncü yılımızı geride bırakıyoruz ve her yıl işbirliğimiz daha da artıyor. Önümüzdeki yıllar itibariyle de bizim amacımız SuperMassive’in Türkiye’deki başarılarını globale taşımak ve Logitech’in de global partneri olan takımlardan biri haline gelmek. Bu yönde iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Logitech ekibine de bütün destekleri için tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Yeni yatırım çalışmaları devam ediyor

“Yatırım hiç bitmiyor.” diyen Bora Koçyiğit, “Bizim tarafta yatırım sürekli devam ediyor. Bunun içinde hem tesis yatırımı olabilir, şu anda İstanbul’da bu içerisinde bulunduğumuz tesisi belki İstanbul dışında birkaç ilde yenilemek bu yatırımlardan biri olabilir. Bu yönde çalışmalarımız var. Belki bu kadar büyük olmasa da burası 2 bin metrekareye yakın bir alan. Belki 400-500 metrekarelik alanlar oluşturabiliriz, Papara SuperMassive GamerHub klonları şeklinde. Bunun yanı sıra çok popüler olan ve şu anda bizim bünyemizde yer almayan bazı branşlara takım kurup yeni branşlar açabiliriz. Bu yönde de çalışmalarımız var. Zaten akademide sadece kendi oyunlarımıza değil takımımız olmayan oyunlara yönelik oyuncu yetiştirmeye de başladık. Dolayısıyla bu takımları da bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Papara SuperMassive Espor Takımı CEO’su Bora Koçyiğit

‘Türk oyun sektörü çok potansiyelli bir alan’

Bora Koçyiğit, son olarak akademi kapılarının oyun geliştiriciler için de açılabileceğini ifade ederek, “Oyun geliştirme gibi bir inisiyatifi yok. Ama şahsen benim alanım gaming ve benim yaptığım yatırımların birçoğu oyun geliştirme anlamında ben çok içindeyim. Türk oyun sektörü çok potansiyelli bir alan. Belki oralarda bizim de oyun stüdyolarına akademi kapsamında ‘yetenek’ yetiştirme anlamında bir desteğimiz olabilir.” dedi.

‘Gamer HUB’daki etkinlik e-sporun Türkiye’deki önemini ve gelişimini vurguluyor’

Logi Play Days’in ilk buluşmasına ev sahipliği yapan Papara SuperMassive Espor Takımı CEO’su Bora Koçyiğit, etkinliğe dair şunları ifade etmişti:

“Logitech G ile uzun senelere yayılan iş birliğimiz, Papara SuperMassive için büyük bir avantaj sağlıyor. Gamer HUB’daki etkinlik, e-sporun Türkiye’deki önemini ve gelişimini vurgularken, aynı zamanda Logitech G’nin bu sektördeki rolünü de gözler önüne serdi. Oyuncularımızın performansını artıran bu iş birliği hem bizim hem de topluluk için büyük bir fayda sağlıyor.”

Papara Supermassive’den oyunculara davet!

Papara SuperMassive sosyal medya hesaplarından oyunculara yeni etkinliklerinin davetini yaptı.

Paylaşımda, “#LogiPLAYDAYS hashtag’i ile oyun içindeki en iyi klibini bizimle paylaş, 29 Eylül’de ESA Arena’da FUT Talent’a karşı oynayacağımız karşılaşmada yer alma ve Logitech G PRO Set kazanma şansı yakala!” denildi.


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments