0

Clay Token Game Studio’nun altı yıldır geliştirilen yeni nesil ücretsiz MOBA oyunu Steel Swarm: Apocalypse, Gaming İstanbul ile ilk kez fiziksel bir etkinliğe katıldı. Alfa aşamasındaki oyunu Oyun Günlüğü ekibi olarak deneyimledik. Stüdyonun üç kurucusundan biri olan Kürşad Karamahmutoğlu ise oyun hakkında ekibimizin sorularını yanıtladı.

Steel Swarm: Apocalypse

Ankara merkezli video oyun stüdyosu Clay Token Game Studio tarafından geliştirilen yeni nesil ücretsiz MOBA oyunu Steel Swarm: Apocalypse, ocak ayındaki duyurunun ardından ilk kez oyuncularla fiziki bir etkinlikte buluştu. Steel Swarm: Apocalypse ekibi, Türkiye’nin en büyük oyun fuarlarından biri olan Gaming İstanbul’da üç gün boyunca büyük bir stand ile oyuncuları ağırladı.

Oyun Günlüğü ekibi olarak oyunu deneyimleme ve bolca da soru sorma imkanı bulduk. Oynanış mekanikleri olarak MOBA türüne bağlı ancak özgün bir yapımla karşılaştığımızı söylememiz gerekiyor. İlk oynanışta zorlansak da eğlenceli ve sürükleyici bir yapımın bizleri beklediğini vurgulamamız gerekiyor.

Clay Token Game Studio kurucu ortaklarından biri olan Kürşad Karamahmutoğlu, ekibimizin sorularını yanıtladı.

İstanbul Kıyamet Vakti, I Can Football gibi oyunlarda çalışan Karamahmutoğlu, ilk projelerinden Clay Token’a, Steel Swarm: Apocalypse gelişiminden ‘muhtemel çıkış yılına’ kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

‘Artık yeterince heyecan verici bir noktadayız’

Kürşad Karamahmutoğlu, “Uzun yıllardır oyun geliştiriyorum. 2000’lerin başından beri bu işin içerisindeyim demem doğru olur.” diyerek, “İlk çıkardığımız oyun benim de içinde bulunduğum ekiplerden biri İstanbul Kıyamet Vakti’ydi. Sonrasında I Can Football ve Kader Mühürleri. Bunlar benim çalıştığım esas büyük projelerdi. Sobee Studios kapanınca iki ortağımla birlikte 2018’de Clay Token’ı kurduk. Dört yıl kendi birikimlerimizle projeyi geliştirdik ve ondan sonra yatırım aldık.” açıklamasında bulundu.

Fuardan bir hafta önce oyunun Steam sayfasını açtıklarını söyleyen Kürşad Karamahmutoğlu, “Oyunumuzun yakın bir zamanda Steam demo versiyonunu çıkaracağız.” diyerek hayranlara müjdeli haberi de verdi.

Sekiz aydır (aralık 2023) kapalı alfada, şubattan beri de açık alfada olan oyunlarına wishlist toplamayı amaçladıklarını söyleyen Karamahmutoğlu, Şu an artık yeterince heyecan verici bir noktadayız. Bizim için çok güzel bir zaman. Dolayısıyla buradayız. Steam demomuzun bir öncülü olacak bu fuar.” dedi.

Steel Swarm: Apocalypse, 2025’te geliyor!

Karamahmutoğlu, oyunun çıkış tarihine ilişkin ‘2025’te gelir mi?’ sorumuza “Evet, büyük ihtimalle” diyerek cevap verdi.

Steel Swarm: Apocalypse

Seattle, Ankara ve İstanbul’da bulunan Clay Token ekibinin stüdyosu ODTÜ Teknokent’te bulunuyor.

‘Güzel bir başlangıçtayız’

“Üç ortağımla beraber, Bilgem, Fevzi ve ben. İlk kez, ‘Oyunumuz hazır, bitmeye çok yakın dediğimiz bir noktadayız.” diyen Kürşad Karamahmutoğlu, “Uzun bir süre oldu. 2018’den 2024’e… Büyük bir çalışma ve çabanın sonucu olan güzel bir noktadayız. Güzel bir başlangıçtayız. Sonucu demeyeyim. Güzel bir başlangıç bu. Bakalım heyecanlıyız, oyunumuz gayet iyi. Dünyada pek örneği olmayan bir oyun aslında. İçerisinde çok fazla teknik zorluk bulunduran, çok sayıda oyun tasarımı zorluğu da barındıran bir proje. Çünkü vadettiğimiz binlerce düşmanın gelmesi aynı zamanda hem bir sürü teknik zorluğu beraberinde getiriyor, hem de bir sürü tasarımsal zorluğu da beraberinde getiriyor. Bunların hepsiyle yüzleşip sonunda da güzel bir oyun ortaya koyabilmek bizim için çok önemliydi.” ifadelerini kullandı.

Steel Swarm: Apocalypse – GİST24

Steel Swarm: Apocalypse nasıl bir oyun olacak?

Alfa’da oyunculardan çok güzel geri dönüşler, tepkiler aldıklarını ifade eden Karamahmutoğlu, “Alfa’da oyun çok ‘level’ atladı gerçekten. Özellikle birkaç gömlek iyileşti. Bundan altı ay önceki aslında şu anki bizim alfa review videomuzdan sonra görüntüsü çok daha bayağı ileri bir noktada. Bundan alt ay sonraki versiyonu da çok daha iyi bir noktada olacak. Dolayısıyla bu da bizi çok heyecanlandırıyor. Çünkü durmayı sevmiyoruz.” dedi.

Steel Swarm: Apocalypse için bir bitiş noktaları olmadığını vurgulayan Karamahmutoğlu, oyunlarının Game As A Service bir oyun olduğunu ifade ederek, “Bunu heyecan verici olaylardan biri de bitişinin olmaması. Oyuncular geliyor, deneyimliyor. Bir şeylere evrilmek zorundasınız. Biz oyunu geliştirirken bile oyun dünyası bir yerlere evriliyor. Biz sürekli onları takip ediyoruz. Online free to play bir oyunun bitmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ama şuan çok güzel bir noktadayız. Olduğumuz noktadan da memnunuz. Oyunu herkesin deneyimlemesini istiyoruz. Wishlist bizim için çok önemli. Wishlist sayısı bizim oyunu çıkardığımızda da güzel bir momentum sağlayacak” açıklamasında bulundu.

Oyunu takip etmek ve Steam’den istek listenize alarak destek olmak isterseniz aşağıdaki linkten Steel Swarm: Apocalypse Steam sayfasına ulaşabilirsiniz.

Clay Token ekibine başarılar diliyoruz.


Steel Swarm: Apocalypse özellikleri

Steel Swarm: Apocalypse (SSA), 5’e 5 oynanan, 3 koridorda savaşıp, düşman karargahını yok ettiğiniz yeni nesil bir MOBA oyunu olarak piyasaya sürülecek. Minyon sürüleri arasında düşman kahramanlarla savaşacak, ormanı keşfedip görevler tamamlayacak, tankınızı modifikasyonlar ve yükseltmelerle geliştirecek, haritayı yeniden şekillendirmek için her şeyi yıkabileceksiniz.

Her dakika, her koridorda, her takımda 100’den fazla minyon doğacak. Düşman minyonları kümeler halinde yok edeceğiniz oyunda, rakip kahramanlara saldıracak veya taretleri alt edeceksiniz.

Güç dengesini değiştirebilecek yükseltmeleri kazanarak her beş seviyede bir, yeteneklerinizi modifikasyonlarla geliştirecek, tankınızı, özgün oyun tarzınıza uyacak şekilde özelleştireceksiniz.

Her şeyi yok edebildiğiniz oyunun haritasında düşmanları pusuya düşürecek saldırılar için arka sokaklarda yeni yollar oluşturacaksınız.

Steel Swarm: Apocalypse Türkçe mi?

Steel Swarm: Apocalypse, Türkçe alt yazı ve arayüz dahil yedi farklı dil desteğine sahip.

Steel Swarm: Apocalypse sistem gereksinimleri

Alfa aşamasındaki oyunun ilk açıklanan minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: 10 ve üzeri
  • İşlemci: Intel 6. nesil (Skylake) veya Amd Ryzen 1. nesil veya daha yeni
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8600/9600GT, ATI/AMD Radeon HD2600/3600
  • DirectX: Sürüm 10
  • Depolama: 3 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: DirectX uyumlu

Steel Swarm: Apocalypse ücretsiz mi?

Steel Swarm: Apocalypse, sürekli gelişen yapısı ile Game As A Service bir oyun olarak ücretsiz olacak. Oyun yeni güncellemeler ve etkinliklerle büyüyerek gelişmeye devam edecek. Resmi olarak açıklanmasa da oyun içi satın almalar yer alacak.



Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments