Oyun Haberleri

Rainbow Six Siege Operasyon Crimson Heist tanıtıldı

0
  • Flores adında yeni bir operatör saldırı tarafına katılacak.
  • Yenilenen Border haritası bizi bekliyor olacak.
  • Yeni ikincil bir silah ve Maç Tekrarı özelliği eklenecek.

Yeni Operatör Flores

Saldırganlar listesine en son katılan operatör, dört özel patlayıcı drona sahip orta hızlı Arjantinli Flores. RCE-Ratero adındaki dronu; aygıtlar, barikatlar, kalkanlar ve dikenli teller dahil olmak üzere savunma engellerini ortadan kaldırabiliyor. Patladığında büyük bir alanı etkileyen dronun savunmacıları öldürmesi mümkün ancak patlama zamanlayıcılı olduğundan rakiplerin kaçmak için yeterince zamanı oluyor.

Aygıtın işleyiş şekli şöyle: Flores bir dron yerleştirdiğinde tekerlekleri dönmeye başlar ve yok olana veya patlayıcı tetiklenene kadar durmadan ilerler. Yönlendirilebilir, zıplayabilir ve normal bir saldırgan dronunun gidebileceği herhangi bir yere gidebilir, fakat geri gidemez veya yavaşlayamaz. Hareket halindeyken Ratero, düşman mermileri, elektrik, lazerler ve Mozzie’nin Pestleri tarafından yok edilmeye veya Mute’un sinyal bozucuları tarafından durdurulmaya karşı savunmasızdır, bu nedenle oyuncuların Ratero’nun hedefine ulaşmasını sağlamak için dikkatli olması gerekir. Ancak, patlayıcı tetiklendiğinde (oyuncu tarafından manuel olarak veya geri sayım sayacı sıfıra ulaştığında otomatik olarak), dron kurşun geçirmez oluyor ve yok edilmesi imkansızlaşıyor.

Flores’in birincil silah olarak AR-33 saldırı tüfeğine veya SR-25 nişancı tüfeğine ve ikincil olarak GSH-18 silahına erişimi var. İkincil aygıt olarak ise flashbang veya claymore kullanabiliyor.

Santiago “Flores” Lucero

Yeni İkincil Silah Gonne-6

Crimson Heist, belirli Saldırganlara yeni bir ikincil silah getirecek. Yalnızca bir mermisi olmasına rağmen, Gonne-6, kurşun geçirmez kameralar, kalkanlar, Maestro’nun kameraları, Castle’ın barikatları dahil olmak üzere kurşun geçirmez cihazları yok edebilecek.

Border Yenilendi

Arşiv/ofisler balkonuna yeni dış merdiven ve doğu merdivenlerini dinlenme odasına bağlayan yeni iç balkon gibi rotasyon seçeneklerini artırmak için harita üzerinde bir dizi değişiklikler yapıldı. Daha net görüş açıları ve daha dengeli bir oynanış sağlamak için birçok objektif alanı genişletildi ve yeniden düzenlendi. Ayrıca haritadaki ortam gürültüleri de güncellendi; helikopterin gürültüsü önemli ölçüde azaltıldı ve haritanın genelinde yapılan anons sadece hazırlık aşamasında yapılacak.

Maç Tekrarı

Maç Tekrarı, oynadığınız maçları otomatik olarak kaydedecek ve rakipleriniz dahil olmak üzere her açıdan oynatmanıza izin verecek. Bu tekrarlar sayesinde oynayışınızı değerlendirip geliştirebileceksiniz. Tekrarın hilecileri belirlemede de önemli rol oynayacağı kesin gibi görünüyor. Beta olarak kullanıma sunulacak özellik ilk fazda sadece bilgisayar oyuncuları tarafından kullanılabilecek.  

6. Yıl Yol Haritası

Ubisoft ayrıca gelecek sezonlar için olan planlarını da paylaştı. Her sezon yeni bir operatör eklenecek. Operatörler sırasıyla Nakodalı (Amerikan Yerlisi), Hırvat ve İrlandalı olacak. İkinci ve dördüncü sezonda sırasıyla Favela ve Outback haritalarının yenileceği açıklanırken üçüncü sezon için yeni bir harita gelecekmiş gibi gözüküyor. Uzun zamandır Türk operatörlerin beklendiği oyunda maalesef bu sene de böyle bir eklenti olmayacak. Umuyoruz ki 7. Yıl bundan farklı olur ve Türk operatörleri oyunda görebiliriz.

Rainbow Six Siege Crimson Heist Yayın Tarihi

Crimson Heist, 22 Şubat itibariyle test sunucusunda oynanabilir olacak, 16 Mart’ta ise oyunun normal sürümünde aktif olacak.

Flores ve yeni sezon oynanış videosu

Sezon hakkındaki tüm ayrıntılara ve yama notlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Özge Güzel
Oyun Günlüğü Kıdemli Editörü / Senior Editor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments