İnceleme

GhostRunner

0

Bir Parkur-Aksiyon oyunu olan GhostRunner, insanları zorluğundan dolayı çileden çıkarttı, ama CyberPunk temasına da hayran bıraktı. Bu oyunun zorluğunu ve diğer detaylarını gelin hep birlikte inceleyelim.

  • Bu oyun olması gerektiğinden fazla mı zor?
  • Çok klişe bir hikâye.
  • Hayranlık bırakan grafikler.
  • Oyun boyunca durmayan çok hızlı bir tempo.
  • 19,958 Olumlu yorum.
  • Mükemmel müzik kullanımı.
  • Kusursuz bir optimizasyon.
Ghostrunner 2, Yayıncısı Tarafından Onaylandı - FRPNET

One More Level‘in geliştirdiği, 505 Games‘in yayıncılığını üstlendiği 27 Ekim 2020’de çıkışını gerçekleştiren, Cyberpunk temasını kullanan bir parkur-aksiyon oyunu olan, GhostRunner son zamanlardaki en zorlayıcı ve güzel parkur-aksiyon oyunlarından. Eğer siz de CyberPunk2077 hatalarından dolayı Cyberpunk temasını özlüyorsanız, GhostRunner ilaç gibi gelecektir. Ayrıca parkur oyunlarına hasret kalan oyuncular için de GhostRunner büyük bir heyecan yaratıyor.

Bir ‘’GhostRunner’ın’’ İntikam Hikâyesi

Bizi uçurumdan atan Dharma Tower’ın tepesinde yer alan Mara isimli karaktere ulaşmayı amaçladığımız bir hikâyesi var. Açıkçası oyunun tek beğenmediğim noktalarından biri basit bir intikam hikâyesi olması ve oyunun sonuna kadar neredeyse hikâyede hiçbir gelişme olmaması. En azından güzel ve klasik olmayan bir finali bulunuyor bu noktada bir artı sayılabilir ama onun dışında hikâyesi çok klişe.

Ordan oraya koşuşturmaca

Oyunun oynanışı çok karmaşık değil ama zor, oyun boyu düşmanlarımızın üstüne atlayarak zıplayarak biçiyoruz oyun vuruş hissini çok güzel veriyor oynanış kısmındaysa neredeyse bütün oyun çok tempolu ve hızlı geçiyor. Oyun çoğu zaman size merhamet edip checkpointler veriyor yani bir rogue-like oyunu gibi en baştan başlamıyorsunuz, yine de sinir krizi geçireceğiniz ekranı yumruklayacağınız bölümleri var, bana sorarsanız asıl keyif katanda bu zaten.

The Ghostrunner demo is quick but well worth your time – Destructoid

Biraz mola! Yeni yetenekler öğrenelim

Oyununun bazı kısımlarında hikâyede size yardımcı olan ‘’Mimar’’ isimli karakter sizi bazen sakin bazen bulmacalı bazen de sadece parkur yaptığınız odalara sokuyor, ve orada kendinize yeni yetenekler ediniyorsunuz, bu yetenekleri oyun içinde bol bol kullanıyoruz. Ayrıca oyunun çok minikte olsa bir yetenek ağacı var, burdan çeşitli minik yükseltmeler elde edebiliyoruz.

Ghostrunner

Düşmanlar ve bosslar

Oyunun sevdiğim yanlarından biri boss savaşları oldu. Oyunda öyle fazla boss yok, 4 adet boss bulunuyor ve en güzel tarafı da iki bossta oyunun parkur mekaniklerini, geriye kalan 2 bossta sadece aksiyon yaşıyoruz, hatta oyunun ilk bossu sadece bir makina! Bossların tasarımı ve zorlukları yerindeydi. Maalesef düz düşmanlar hakkında iyi konuşamayacağım, düşman tipi çok az ve dengesizler bazı düşmanlar çok basit bazıları da neredeyse bir boss kadar güçlüler, Ama oyun içinde fazla can sıkıcı fazla göze batan bir eksisi olmuyor bu düşmanların.

How to defeat the T-037M TOM Boss in Ghostrunner | Gamepur

Gereksiz mi zor?

Oyunun zorluğu bence yerindeydi olması gerektiği kadar zordu ben ortalama bir oyuncuyum birçok kez takıldığım yerler çok sinirlendiğim yerler oldu ama her tekrarda daha da eğlenip yeni stratejiler denedim, ve bir şekilde doğru yola ulaştım. Oyun sizi en ufak bir hatada affetmiyor direkt cezayı kesiyor, bu türe uzak oyunculara fazla zor gelebilir ama aşılamayacak dert değil çünkü oyunda statları ekstra güçlü olan ya da bozuk bölümler yok. Yine de bu oyunu fazla zorluğa katlanamayan / sevmeyen oyunculara önermiyorum.

Ghostrunner review -- No, ninja, no, ninja, no!

Fiyatı ve oynanış süresi

Öncelikle bu oyuna net bir oynanış süresi veremeyiz bu oyunu 40 dakikada bitirende var, 30 saatte bitirende ama ‘’howlongtobeat’’ verilerine göre oyun ortalama 7 saat içerisinde bitiyor (benim bitirme sürem yaklaşık 10 saat sürdü). Fiyat konusuna gelirsek oyunun Türkiye’de Steam fiyatı 169 TL, PlayStation fiyatı ise 210 tl oyunun kalite olarak kesinlikle bu parayı hakettiğini söyleyebilirim ama yaklaşık 7 saat süren bir oyun için bu fiyat değer mi, buna sadece siz karar verebilirsiniz şahsen 169TL’nin hakkını veriyor, ama steamda bol indirime giren bir oyun o yüzden indirim tarihleri de beklenebilir.

Değerlendirme

GhostRunner favori oyunlarımdan birine eklendi cyberpunk, parkur, FPS temalarını/türlerini seviyorsanız kesinlikle kaçırmamanız gereken bir oyun, eğer bu türlere uzaksanız oyun size başlarda zor ve bunaltıcı gelebilir, ama ortalama veya zorlanmayı seven bir oyuncuysanız kesinlikle zorluğu sizi sıkmaz tam tersine oyun zevkinize zevk katar ama eğer yeni bir oyuncuysanız veya zorluk sevmiyorsanız bu oyunu size önermiyorum. Oyun bittiğinde biraz daha oynamak istiyorsunuz 7 saat oynanış süresi o yüzden biraz yetersiz geldi bana. Umarım bu inceleme oyun hakkında fikir edinmenizi sağlamıştır

product-image

GhostRunner

8.9

OLUMLU YANLARI
  • Güzel düşünülmüş Boss tasarımları
  • Mükemmel grafikleri ile, CyberPunk temasını çok iyi yansıtıyor
  • Tatmin edici vuruş hissi
  • Sıkmayan bir oynanış
  • Güzel dizayn edilmiş bölüm tasarımları
  • Ortama uygun müzik seçimleri
Olumsuz Yanları
  • Oyun fazla kısa
  • Hikayesi çok zayıf
  • Normal düşman türleri nerdeyse hiç farklılık göstermiyor
  • Çok küçük bir kitleye hitap ediyor, herkesin sevebileceği bir oyun değil
Ege Muslu
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Login/Sign up