0

MSI Türkiye dizüstü bilgisayarlarının 20. yılını Kanyon AVM’deki özel bir etkinlikle kutluyor. İki gün sürecek etkinliğin ilk gününde Oyun Günlüğü olarak biz de katılımcı olarak yer aldık.

MSI – Pulse 17 AI C1V

Tayvan merkezli elektronik şirketi Micro-Star International (MSI) dizüstü bilgisayarlarının 20. yılını 120’den fazla bölgede kutluyor. MSI Türkiye ise Kanyon AVM’deki özel bir etkinlikle oyuncularla buluşuyor. Etkinlik alanında hem MSI yeni ürünlerini deneyimleyecek hem de çeşitli ödüller kazanabileceksiniz.

İki gün sürecek etkinliğin ilk günü Oyun Günlüğü olarak yer aldık. MSI Türkiye Teknik Pazarlama Uzmanı Batuhan Engin, stant alanında yeni ürünler hakkında bilgi verdi.

“MSI olarak her zaman kullanıcı deneyimini elimizden geldiğince iyileştirmeye çalışıyoruz.” diyen Batuhan Engin, “Buradaki etkinlikteki amacımız biraz da kullanıcıların ürünleri gelip burada deneyimlemesi, MSI’ın notebook tarafında 20 yıldır neler yaptığını, ne gelişmeler kaydettiğini birinci elden denemesiydi.” açıklamasında bulundu.

Etkinliğe akşam saatlerinde katılım gösterdik, alana ilişkin değerlendirmelerde bulunan Engin, “Şu ana kadar da oldukça iyi gidiyor. Hem yeni notebooklarımızın soğutma performansını, gücünü, birinci elden deneyimleme şansınız oluyor, hem de 50 bin, 100 bin, 200 bin TL’lik bir notebook aldığınızda neye para vermiş olduğunuzu bire bir olarak görebiliyorsunuz.” dedi.

MSI AI Artist uygulaması neler vadediyor?

Yapay zekanın hem işlemci tarafında hem de ekran kartı tarafında güçlenerek geldiğini vurgulayan Engin, “Donanım olarak da çok güçlü şekilde geliyor. Intel’in yeni Ultra Core işlemcilerinde APU dediğimiz yapay zekaya özel birimleri yer alıyor. Biz de bu işlemcilere gerek el konsolumuz MSI Claw’da gerekse notebooklarımızda kullanıyoruz.” dedi.

“Yapay zekayı donanım haricinde yazılım olarak da elimizden geldiğince yakalamaya ve ileri taşımaya çalışıyoruz.” diyen Engin şunları söyledi:

“Mesela geliştirdiğimiz programlardan bir tanesi MSI AI Artist uygulaması. Bu uygulama Cloud’da çalışmayan ancak bilgisayarda onboard olarak çalışan bir uygulama. Tamamen işlemcinin yada ekran kartınızın seçiminize göre gücünü kullanacak bir uygulama ve bu uygulamayı kullanarak sadece görselde ne yer almasını istediğinizi hayal ederek, yazarak ve bir girdi vererek görsel oluşturacaksınız. Siz kafanızdakini hayal ediyorsunuz, yazıya döküyorsunuz, MSI AI Artist sizin için bunu görselleştiriyor. Ve bunu siz de burada deneyimlediniz, üç dört saniye gibi çok kısa sürelerde başarabiliyor.”

Intel Core Ultra işlemcileri kullanan tek el konsolu: MSI Claw

MSI Claw, 2024 yılı itibariyle piyasaya sürüldü. Büyük ses getiren el konsoluna ilişkin de Batuhan Engin, “Claw’da şuan Türkiye pazarında Intel Core Ultra işlemcileri kullanan tek el konsolu. Bizim için yeni ama genel olarak donanımı kullanıcının isteklerine, performansı, soğutmayı çok iyi bilen bir firma olarak elimizden gelenin her zaman en iyisini yapıyoruz ve Claw’da da yine insanların deneyimlediği ve gördüğü kadarıyla oldukça iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Gerek performansı, malzeme kalitesi ve ortaya koyduğu diğer özellikler açısından da oldukça kıymetli bir ürün bizim için. 2024 itibariyle ürün gamımıza katıldı ve bu alanda gelişmeye her geçen gün devam ediyoruz ve ilerlemeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

MSI 20. yıl standı

Engin, “Standımızda medyadan ve influencerlardan çalıştığımız dostlarımız diyorum ben onlara çünkü genelde MSI olarak çok kısa süreli işbirlikleri içerisinde olmuyoruz. Elimizden geldiğince işbirliklerinden karşılıklı olarak verim almaya çalışıyoruz. Uzun yıllar sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu noktada onların da katılımları, ziyaretleri var. Cumartesi günü buraya gelecek oyuncular, tanışma fırsatı yakalayabilirler, fotoğraf çektirebilir, vakit geçirebilirler, sormak istedikleri bir şey varsa sorabilirler ve tabii gelip burada MSI notebookta veya Claw’da oyun oynayabilirler.” dedi.

9 dolarlık bir Steam kodu kazanabilirsiniz!

“Cumartesi günü muhtemelen daha büyük bir aksiyonla geçecek bizim için” diyen Engin, son olarak etkinlik alanındaki hediyelere değinerek, “Burada popcorn ikramımız var buna ek olarak gelip standımızda katılım gösterip belirli bir hastagla sosyal medyadan fotoğraf paylaşımında bulunduklarında bizden 9 dolarlık bir Steam kodu kazabiliyorlar. Onun dışında anahtarlık, sticker gibi hediyelerimizde belirli aralıklarla gün boyu standımızda olacak.” açıklamasında bulundu.

MSI’ın dizüstü bilgisayar sektöründeki 20. yıl dönümü için hazırlanan videoyu da izleyebilirsiniz.

MSI laptop tarihi

MSI laptop tarihi 2007’deki GX600 modelinin piyasaya sürülmesiyle ivme kazanıyor. 2024’teki dünyanın ilk Intel Core işlemcili el konsolu MSI Claw ise yeni döneme kapı aralıyor.


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments