0

Razer DeathAdder serisinin yeni oyuncu faresi Razer DeathAdder V3 Pro, serinin gücünü arkasına alarak yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. Fiyatı cep yaksa da profesyonel oyuncuların vazgeçilmezi olacak!

Razer DeathAdder V3 Pro

Bilgisayar oyuncuları için yüksek kalitede ekipmanlar üreten Razer‘ın yeni oyuncu faresi Razer DeathAdder V3 Pro‘yu inceliyoruz. Profesyonel oyuncuları hedefleyen DeathAdder V3 Pro, sade ve estetik tasarımının yanında teknik anlamda da oldukça tatmin edici. Razer, Deathadder serisinin 15 yılda 15 milyondan fazla sattığını açıklayarak ürünün geldiği noktayı da açıklıyor.

Razer DeathAdder V3 Pro incelemesi

Razer DeathAdder V3 Pro kutu içeriğinden performansına, tasarımından teknik detaylarına tüm detaylar bu incelememizde.

Kutu içeriği

Sağ el için tasarlanan siyah Razer DeathAdder V3 Pro oyuncu faresinin kutusu şık bir tasarıma sahip. İki metre uzunluğunda SpeedFlex Type-C kablonun yanında, dongle, grip tape (tutma bantları), teşekkür kartı, sticker ve kullanma kılavuzu yer alıyor. Ancak yedek skatez bulunmuyor.

Razer DeathAdder V3 Pro

Kutu tasarımı oldukça şık. Aynı zamanda ürünün güvenli bir şekilde oyuncuya ulaşması için de gayet sağlam duruyor.

Razer DeathAdder V3 Pro teknik detayları

Razer DeathAdder V3 Pro, V2’nin ardından temel teknik özelliklerini koruyarak bir üst seviyeye çıkarıyor. Özellikle rekabetçi oyuncuların aradığı özellikler bu faremizde mevcut. İşte öne çıkan özellikleriyle Razer DeathAdder V3 Pro teknik detayları:

Bağlantı: Wireless veya kablolu seçeneği mevcut.

  • Razer HyperSpeed Wireless
  • Wired – Speedflex Charging Cable USB Type C

Form Faktörü:

  • Sağ el

Sensör:

  • Focus Pro 30 bin Optical Sensor
  • Maksimum hassaslık: 30 bin DPI (Kademesi ayarlanabilir)
  • Maksimum hız (IPS): 750
  • Maksimum hızlanma: 70 G
  • 5 farklı DPI seviyesi

Pil Ömrü:

  • 1000Hz modunda 90 saate kadar (1 Ms) (Ayarlanabilir)
  • 4000Hz modunda 24 saate kadar (HyperPolling Wireless Dongle varsa)

Yazılım:

  • Speedflex Kablo Yazılım: Razer Synapse

Diğer Özellikler:

  • RGB: Bulunmuyor.
  • Programlanabilir tuş: 5 adet
  • Switch tipi: Optical Mouse Switches Gen-3
  • Tuş ömrü: 90 milyon tıklama
  • Kablo: USB Type C
  • Ağırlık: 63 g
  • Boyutlar: Uzunluk 128 mm, Genişlik 68 mm, Yükseklik 44 mm
[ngg src=”galleries” ids=”26″ display=”basic_slideshow”]

Performans ve tasarım

Fare kullanımında teknik yeterliliğin yanında üstün bir tasarım dilini de dikkate almamız gerekiyor. Razer DeathAdder V3 Pro oyuncu faresi üç farklı renk seçeneğiyle piyasaya sürüldü. Bunlar siyah, beyaz ve Güney Koreli profesyonel League of Legends oyuncusu Faker imzalı kırmızı oyuncu faresi olarak sıralanabilir.

Tasarım olarak DeathAdder serisi bu fare ile değişime uğradı. Orta boy bir fare olan Razer DeathAdder V3 Pro, ergonomik şekle sahip ve aynı zamanda rekabetçi oyuncular içinde özel bir tasarıma sahip.

Razer DeathAdder V3 Pro

Razer DeathAdder V3 Pro, kavisli yapısı sayesinde elinize tam olarak oturuyor. Ürünün dış aksamında mikro-doku kaplama bizi karşılıyor. Bu özelliği ile V2’ye göre daha hafif olması sağlandı.

Ön çıkan teknolojiler!

Smart Tracking teknolojisi ve Focus Pro Optik Sensör değeri benim en çok ilgimi çeken noktalar oldu. Bu teknolojik gelişmelerin üzerinde durmamız gerekiyor.

Focus Pro Optik Sensör

Focus Pro Optik Sensör yapısıyla Razer DeathAdder V3 Pro iddialı bir çıkış yaptı. Faredeki duyarlılık üst seviyede ve 30 bin DPI’a kadar çıkabiliyor.750 IPS ve 70G hızlanma değeri de bunu kanıtlıyor.

Asymmetric Cut-Off (Asimetrik Kesme)

Smart Tracking teknolojisi çok daha ileri bir seviyeye gelmiş durumda. Önceki sürümde yalnızca 3 olan yükseklik ayarının 26 ayrıntılı seviyeye ulaştığını söyleyebiliriz. Mouse pad yüzeyinden ne kadar uzaklaştığınız analiz eden bu yeni teknoloji etkileyici bir kullanım sunuyor.

Smart Tracking (Akıllı Takip)

Hangi yüzeyde kullanılırsa kullanılsın tutarlı bir kalkış mesafesini koruyarak daha fazla kontrol ve doğruluk sağlıyor.

Motion Sync (Hareket Eşleştirme)

Fareden gelen sinyallerin daha iyi senkronize edilmesini sağlayan ve sensör doğruluğunu arttırmayı amaçlayan artı bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

Değerlendirme

Razer DeathAdder V3 Pro, tek kelimeyle etkileyici bir deneyim oldu. İncelemeyi yapmak için yaklaşık bir hafta kullandım. Ve favori farem olarak da yerini koruyor. Performans ve tasarım özelliklerini dikkate aldığımızda rekabetçi bir oyuncu olarak boy göstermek istiyorsanız Razer DeathAdder V3 Pro tam size göre. Kur fiyatlarındaki yükselişin etkisinden dolayı DeathAdder V3 Pro, 4 bin TL’ye doğru yönelse de özel bir ürünün sizi karşılayacağını söyleyebilirim.


product-image

Razer DeathAdder V3 Pro

9

Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.