Oyun HaberleriPC

4X strateji oyunu ARA: History Untold için çıkış tarihi açıklandı!

0

Civilization, Old World ve Humankind gibi oyunlara alternatif olması beklenen 4X strateji oyunu ARA: History Untold, 24 Eylül 2024’te PC platformuna gelecek.

ARA: History Untold

Microsoft’un 2024 yılındaki ilk Xbox Developer Direct etkinliğinde sıra tabanlı strateji oyunu Ara: History Untold‘un, 2024 sonbaharında Xbox Series XIS, PC ve lansman günü de Game Pass’e geleceği açıklanmıştı. Bugün geliştiricilerle yapılan özel röportajda oyunun 24 Eylül 2024’te PC ve PC Game Pass’e geleceği resmen duyuruldu.

Oxide Games tarafından geliştirilen oyunun Civilization serisinin yanında Humankind ve Old World gibi 4X strateji oyunlarına bir alternatif olması bekleniyor.

ARA: History Untold ile ülkeni kuracak ve tarih boyunca vatandaşlarına önderlik edeceksin. Yeni topraklar keşfedecek, sanat ve kültür alanında ilerleme kaydedecek, farklı bölgelerle diplomatik ilişkilerini geliştireceksin.

On iki çağın bulunacağı oyunda tarihi çağlar boyunca şehirler kuracak, endüstrinle ülkene yön verecek ve zafere ulaşmaya çalışacaksın.

Geliştiriciler çok oyunculu moda ilişkin de şunları söyledi:

“Gerçek eş zamanlı turların hızı ve heyecanı, bulut teknolojisiyle birleştiği için Ara’nın çok oyunculu modu oldukça hızlı ve kesintisizdir.”

ARA: History Untold Türkçe mi?

26 farklı dil desteğinin bulunduğu oyunda arayüz de Türkçe olacak. Ancak alt yazılar işin henüz bir işaret yok. Arayüzün Türkçe olması da yeterli.


Aynı programda Age of Mythology: Retold hakkında da geliştirici görüşlerinin yanında oynanış görüntülerini izleyebilirsiniz.


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.



Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.