MobilOyun Haberleri

Age of Empires Mobile için beklenen çıkış tarihi açıklandı!

0

Gerçek zamanlı strateji oyunu Age of Empires’ın mobil sürümü ilk kez 2022 yılında duyurulmuştu. Oyun hakkında yeni detaylar ortaya çıktı ve 19 Ağustos’ta IOS – Android platformlarına geleceği ortaya çıktı. Resmi açıklama gelmedi ancak ön kayıtları da başladı.

Tüm zamanların en iyi strateji oyun serilerinden biri olan Age of Empires, mobil sürümü ile strateji oyuncularının büyük ilgisini çekmeyi başardı. 2022 yılında Age of Empires serisinin 25. yılını kutlayan Microsoft, Age of Empires Mobile’i duyurmuştu.

Resmi duyurunun ardından çok az bilgi gelmiş ve oyuncular yeni oyun hakkında yeni detayları merak ediyordu. 23 Şubat’taki etkinlikte oyunun ön kayıtlarının açıldığı duyurulurken, oynanış, medeniyetler ve hükümdarlar hakkında da ilk detaylar ortaya çıktı.

Age of Empires Mobile ne zaman çıkacak?

Age of Empires Mobile’in iOS platformunda beklenen çıkış tarihi ortaya çıktı. Oyun, 19 Ağustos 2024’te IOS ve Android platformlarına gelecek. Elbette bu bilgi resmi değil.

Age of Empires Mobile ön kayıt

Age of Empires Mobile iOS platformu için ön kayıt.

Age of Empires Mobile Android platformu için ön kayıt.

Age of Empires Mobile ücretsiz mi?

Age of Empires Mobile yine iOS platformundaki bilgiye göre ücretsiz olarak yayımlanacak.

Age of Empires Mobile Türkçe mi?

Oyunda Türk devleti olmasa da oyunun resmi Discord kanalında Türkçe dil desteği seçeneği oyunun lansmanla birlikte Türkçe olarak çıkacağına işaret ediyor.

Age of Empires Mobile medeniyetler ve hükümdarlar

Age of Empires Mobile hükümdarları

Oyunda lansmanla birlikte gelecek hükümdarlar Barbarossa, Saba Melikesi, Hammurabi, Büyük İskender ve Charlemagne olacak.

Age of Empires Mobile mdeniyetleri

Dört medeniyette oyun başlangıcında yer alacak. Osmanlı ve diğer Türk imparatorlukları şu anda yok!

Fransızlar

Fransız mimarisinin köklerinde Gotik ve Rönesans kültürlerinden unsurlar bulunur. Fransız askeri taktiği, rakiplerinin dizilimlerini balta fırlatarak bozan agresif askerleriyle öne çıkar.

Bizanslılar

Bizans mimarisi, Doğu ve Batı kültürlerinin estetik bir sentezidir. Bu tarzın en belirgin özelliği ikonik yuvarlak kubbeli çatılardır. Bizanslıların katafraktları bir lejyonun içindeki en güçlü birimlerdir.

Romalılar

Roma mimarisinde sık sık simetrik düz yapılar, sağlam duvarlar, kemerler, kubbeli çatılar, sütunlar ve heybetli kuleler görülür. Romalı mızraklı piyadeler özellikle oluşturdukları falanj düzenleriyle bilinirler.

Çinliler

Çin mimarisi, dougong köşebentleri ve birbirine geçen saçaklarıyla öne çıkar. Çinli okçular, seri atış yapan arbaletleriyle ünlüdür.

“Yepyeni bir yol inşa ediyoruz”

World’s Edge’in prodüksiyon yönetmeni Earnest Yuen, “World’s Edge’in strateji oyunları uzmanlığını ve zengin mirasını TiMi’nin mobil oyundaki mükemmelliğiyle birleştirerek, dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların Age of Empires evrenine katılmaları için yepyeni bir yol inşa ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Tencent’in yan kuruluşu TiMi Studios’tan genel menajer Brayden Fan ise “Bilgisayarlarımızda Age of Empires oynayarak büyüdük ve Age of Empires Mobile ile mobil oyuncular için yeni ama aynı derecede heyecan verici bir deneyim sunabileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.


Editörün notu: Oynanış görüntülerine bakarsak oyunun Rise of Kingdoms’a benzeyeceği görülüyor. P2W bir oyun olan Rise of Kingdoms ne kadar iyi olsa da oyun içi satın almalarla denge bozuluyor. Umarım AoE Mobile iyi bir başlangıç yapar.


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.