Oyun Haberleri

Age of Mythology: Retold duyuruldu!

0

Age of Mythology’nin yenilenmiş sürümü Age of Mythology: Retold duyuruldu.

Age of Mythology: Retold

Age of Empires serisinin 25. yılını kutlayan Microsoft, Age of Mythology sürpriziyle strateji oyuncularını sevindirdi. Üzerinden çok uzun zaman geçse de oyun, Age of Mythology: Retold adıyla geri dönüyor. Tam olarak bir remake olmadığı ama yenilenmiş bir versiyon olduğuna dikkat çekildi.

Age of Mythology, bu sözlerle duyuruldu:

“Tanrılar geri dönecek. Kahramanlar yükselecek. Efsaneler savaşacak. Age of Mythology: Retold geliyor. Age of Mythology’nin Definitive Edition’ı olarak gelecek oyunla güzel grafikler, güncellenmiş oynanış ve daha fazlası da gelecek. Beklemede kalın… #AoE25”

Birkaç sene önce Age of Mythology: Extended Edition’la bu muhteşem serinin yenilenmiş versiyonunu oynama şansı yakalamıştık, o yüzden bu yeni oyunun köklü değişikliklerle gelmesi bekleniyor. Yine de remake olmamasının sebebinin “güzel grafikler” kısmında olduğu ve bu yüzden Definitive Edition olarak geçebileceğini de unutmamak gerekiyor.  

Microsoft’un bu seriyi unutmadığını 2021 yılında yaptıkları açıklamalardan hatırlıyoruz. Age of Mythology’nin Yunanlıları, İskandinavları, Mısırlıları ve onlarla beraber mitolojik canlıları içeren kült bir strateji oyunu olduğunu hatırlayalım.


Tuana Seda Hürmen
Oyun Günlüğü Yazarı