Oyun HaberleriPCPlayStation

ARK 2 ertelendi, ARK: Survival Ascended duyuruldu

0

Geliştirici Studio Wildcard, ARK 2’yi 2024 yılının sonuna ertelediğini açıkladı. Onun yerine ARK: Survival Ascended duyuruldu.

ARK 2

Ünlü oyuncu Vin Diesel’ın yer aldığı hayatta kalma oyunu ARK 2, 2024 yılına ertelendi. Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen oyun için açıklama Studio Wildcard’dan geldi. Oyunun geliştiricisi Studio Wildcard, paylaştığı gönderide şunları söyledi;

”Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, devam oyununun çıkışını 2024’ün sonuna kadar ertelemeye karar verdik. Çıkışıyla beraber Xbox Game Pass’de ulaşılabilir olacak olan oyun Xbox ve PC platformlarına özel olarak piyasaya sürülecek. Ortaya çıkacak ürünün iyileştirilmesi ve takımın iyiliği için ARK 2’yi erteleme konusunda çok düşündük. Bu haber birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratacak. Biz de bunu hissediyoruz fakat bu zor kararın doğru olduğuna eminiz.”

”Amacımız, ARK 2’yi olabilecek en iyi oyun yapmak ve oyuncular için gerçekten olağanüstü ve ödüllendirici bir deneyim sağlamak. Unreal Engine 5, bizim (ve tüm geliştiriciler) için inanılmaz derecede yeni bir teknoloji ve Studio Wildcard olarak daha önce hiç ulaşılmamış bir boyuta sahip bir oyun yaratırken bu en son teknolojiyi en yüksek potansiyeline kadar kullanmayı amaçlıyoruz. Oyun motoru hakkında daha fazla şey öğrendikçe ve devam oyununu geliştirdikçe, iş akışlarımızı bu yeni nesil paradigmaya uyacak şekilde ayarladık. Bütün bunlar nedeniyle geliştirme için daha fazla zamana ihtiyacımız olacak.”

ARK 2 için oynanış veya ekran görüntüleri önümüzdeki yıla kadar gösterilmeyecek. 2024 yılı içerisinde bir aylık kapalı beta süreci düzenlenmesi planlanıyor.

ARK 2’nin 2024 yılının sonlarına doğru Xbox Series X|S ve PC için piyasaya sürülmesi bekleniyor.

ARK 2’nin boşluğunu ARK: Survival Ascended dolduracak

ARK: Survival Ascended

ARK: Survival Evolved‘un Unreal Engine 5 ile yeniden düzenlenmiş hali olacak olan ARK: Survival Ascended grafik, iyileştirme ve içerik anlamında birçok yenilik sunacak. Oyun, The Island, Survival of the Fittest ve lansman sonrası tanıtılacak olan tüm canon(ana evren) dışı ek paket haritalarını içerecek. ARK: Survival Ascended’ın çıkışıyla, ARK: Survival Evolved sunucuları kapatılacak.

ARK: Survival Ascended, Ağustos 2023’ün sonunda PlayStation 5, Xbox Series X|S ve PC için çıkmaya hazırlanıyor.

Berk Söğütlü
Oyun Günlüğü Haber Editörü
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments