Oyun HaberleriPCRöportaj

Art: a Miniature Realm, 2025 sonlarına doğru çıkış yapacak!

0

Gaming İstanbul 2024’te Oyun Günlüğüne konuşan Archaic Game Studio ekibi, minyatür sanatıyla tasarlanan bulmaca ve macera oyunu Art: a Miniature Realm’in 2025 sonlarına doğru PC platformuna çıkış yapacağını duyurdu.

Art: a Miniature Realm

Archaic Game Studio tarafından geliştirilen 16. ve 18. yüzyıl Osmanlı ve Pers kültürüne ait minyatür sanatıyla tasarlanan bulmaca ve macera oyunu Art: a Miniature Realm, 2025 sonlarına doğru PC platformuna çıkış yapacak.

Bu yolculukta, farklı geçmişlere sahip insanlarla tanışacak, antik yaratıklarla karşılaşacak, sokaklarda ve saraylarda dolaşacak ve heyecan verici tarihi olayların bir parçası olacaksınız.

Doğu minyatür resminden renkli şaheserlerin yer aldığı oyunda; aşk, kayıp, zafer ve umutların zamansız halk hikayelerine şahit olacak, Doğu mitolojisinin zenginliğini keşfedeceksiniz.

Orijinal müzikler, geleneksel enstrümanlar kullanılarak o dönemin atmosferini hissettiren Art: a Miniature Realm, dönemin melodilerinin, tarihi olayların, diyalogların, insanların ve mimarinin her ana hayat verdiği bütünsel bir atmosfer sunuyor.

Archaic Game Studio ekibi GİST’te Oyun Günlüğü’ne konuştu

Gaming İstanbul 2024’te Oyun Günlüğü’ne konuşan Archaic Game Studio ekibi oyunlarının bulmaca macera türünde, gerçek sanat eserleri içerisinde halk hikayeleri, tarihi olaylar ve Doğu mitolojisini içeren, casual bir keşfetme oyunu olduğunu vurguladı.

Archaic Game Studio ekibi

Dört kişiden oluşan stüdyo Özge ve Merve tarafından kuruldu. Ekip hakkında bilgi veren Merve, şunları söyledi:

Merve: Şu anda ekibimiz dört kişiden oluşuyor. Ben ve Özge iki kurucu ortak olarak her alanda yer alıyoruz aslında. Özge daha çok sanat kısmını alıyor ben ise daha çok development kısmındayım. Onun dışında 2 tane bize yarı zamanlı olarak destek veren art ve development kısmında arkadaşımız var. Ekip olarak farklı disiplinlerden geldiğimiz için farklı bakış açılarına sahip çeşitli farklı katkılarda bulunabilen bir ekibiz ve bu da bizim güçlü yönlerimizden birisi.

Art: a Miniature Realm

Oyun fikrine ilişkin Özge ise şunları söyledi:

Özge: Merve ile bu stüdyoyu kurarken Anadolu’nun kültürel mirasının özgün yönlerini, oyun mekaniklerine ve yaratıcı fikirlere birleştirebilirsek özgün bir deneyim ortaya çıkabileceğini düşünüyorduk. Aklımızda her zaman bu tarafta güzel bir potansiyel olduğu ve yeterince kullanılmadığı fikri vardı. O yüzden aslında bize ne ilham veriyor ve bunu ne tarz deneyimlere dönüştürebiliriz diye fikir alışverişleriyle başladık. Ben de minyatür sanatının çok güzel bir havuz olduğunu düşündüm bu açıdan. Çok önemli eserler var ve çok güzel hikayeler var, çok geniş bir coğrafyayı ve çok geniş bir mitolojiyi kapsıyor. Bunun çok keyifli bir macera oyunu olabileceğini düşündük ve çalışmalara başladık.

Art: a Miniature Realm minyatürlerinin 16. ve 18. yüzyıllar arasında üretildiğini söyleyen Özge, “Ama tabii mitoloji içeriği olduğu için ve mitoloji yüzyıllar boyunca evrilerek geldiği için daha erken dönemlere ve Çin gibi biraz daha uzak coğrafyalara bile erişiyor. Ama temel olarak aslında Osmanlı-İran kültürünün daha baskın olduğu bir şeyden bahsedebiliriz.

Oyunlarının Steam’de yer aldığını ifade eden Merve, ekim ayında Steam Next Fest’te yer alamayacaklarını ancak 2025 sonunda oyunlarını çıkarmayı planladıkları söyledi.

Yerli oyuna destek olmak için Steam’den istek listenize ekleyebilirsiniz.

Archaic Game Studio ekibine başarılar dileriz.

Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments