Oyun HaberleriPCPlayStation

Bisiklet yarışları başlasın: PCM2021 ve TDF2021 geliyor!

0

Nacon ve Cyanide işbirliğinde bisiklet sporu oyunlarına iki yenisi katılıyor. Gerçekçiliğin üst boyutta olduğu Pro Cycling Manager 2021 ve Tour de France 2021.

  • Fransız oyun şirketlerinin ortak çalışması ile bisiklet yarışları simülasyonlarına Pro Cycling Manager 2021 ve Tour de France 2021 olarak iki yeni oyun eklendiği duyuruldu.
  • Tek oyunculu ve çevrimiçi iki yeni oyun, yaz başında meraklılarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Oyunların ikisi de aynı şirketlerce güncellenip geliştirilmiş ve aynı tarihlerde yepyeni özelliklerle çıkış yapacak. Fransız oyun şirketi Nacon ve Nanterre, Paris merkezli geliştirici Cyanide ortaklığında piyasaya sürülecek iki oyunun diğer sürümlere göre yenilenen özellikleri ve çeşitli ekran görüntüleri tanıtım ile birlikte paylaşıldı.

Aynı çatı altında üretilip geliştirilen iki oyun da kardeş kardeş aynı gün piyasalarda yerini alacak ve 3 Haziran 2021 günü çıkış yapacak.

Pro Cycling Manager 2021’de bizi neler bekliyor?

  • 260’dan fazla yarış
  • 700’den fazla aşama
  • 800’den fazla sürücü
  • 80 takımdan birini yönetme imkanı

Strateji belirlemekten karar alma süreçlerini yönetmeye ve işe alıma dümen oyuncuda olacak. 2021 yılında çıkacak olan bu yeni versiyona eklenenler ile gerçekçiliğin maksimum seviyeye taşınması amaçlanıyor. İşte oyunun gerçekçiliğini en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen yeni özellikler:

Tour de France 2021’in 21 resmi aşamasının tamamı
Yeni hedef sistemi
Gerçek yarışlara daha fazla benzetilmiş hızlı simülasyonlar
Lisanslı yeni markalar (Lazer, Specialized, Vision, Rudy Project, Corima, HJC, Canyon, POC, Merida)
Geliştirilmiş peloton tepkiler
Avrupa Şampiyonaları
Milli takımlar

Gerçekçiliği üst seviyeye taşımanın bir diğer kanıtı olan yenilik ise hava şartları. Gerçek meteorolojik verilerin baz alınacağı hava durumu ile bisikletçilere daha iyi sürüş deneyimi oluşturulduğu duyuruldu. 

Ek olarak, PCM 2021’de yol kenarlarına kilometre taşları ve afişler gibi yarışlarda resmi olarak kullanılan öğeler ekleniyor. Yönetici arayüzünü geliştirmek için takımlar sayfası da güncellenmiş ve sürücüler için yeni istatistikler eklenmiş olacak. 

Bisiklet sürücüleriyle ilgili eklenen detaylar neler? Yarış günü detayları ve sonuçlar, önemli yarışlara katılımlar.

Sistem gereksinimleri açıklansa da oyun yayınlanana kadar kesinliğini korumadığı belirtilen Pro Cycling Manager 2021 ile ilgili detaylar ve istek listenize eklemek için Steam sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tour de France 2021’de bizi neler bekliyor?

Cyanide ve Nacon işbirliğinde 3 Haziran’da çıkış yapacak bir diğer simülasyon bisiklet sporu oyunu olan Tour de France 2021.

21 aşamasının aslına sadık kalınarak tasarlanıp geliştirildiği versiyonuyla yeniden üretilerek piyasaya gelecek. Oyuncuların kendi yarışında özgün başarı hikayelerini yazıp bisiklet sürücüsü olacakları simülasyondan yeni özellikler:

Yenilenmiş hedef sistemi
Daha fazla özelleştirme seçenekleriyle yeniden geliştirilip tasarlanan My Tour modu
Güncellenmiş veritabanı (sürücüler, puanlamalar)
Daha gerçekçi peloton tepkileri
Resmi markalar (Lazer, Specialized, Vision, Rudy project, Corima, HJC, Canyon, POC, Merida)
Yeni iyileşme mekaniği

İster kendi bisiklet sürücünüz olarak yarışta boy göstereceğiniz isterseniz takım yönetebileceğiniz bir yarış simülasyonu olacak. Takım sıralamasının üst sıralarına çıkıp başarı grafiğini zirveye taşımak birinci amaç olacak. Dipte başlayan takım, organizatörler yeterli sonuçlar alabilen oyuncuları çeşitli yarışlara davet edecek. Oyuncunun yarışlara motivasyonunu arttıran bu detayla aşamalar kaydedip seviye atlayarak üst sıralara çıkmak ve yarışlarda başarılı olmak hedeflenecek.

Oyuncuları 19 Dünya turu, resmi ve gayriresmi yarışlar beklediği Tour de France 2021‘den ekran görüntüleri:

Kendi turunu oluşturma seçeneği sunulacak. Bu özelliğin oyunculara daha fazla özgürlük alanı açmak için tasarlandığı belirtildi. Oyuncular kendi yarışını oluşturmak için 89 aşama arasından seçim yapabilecek. 

Yenilenmiş hedef sistemi ile her sürücü için yarış günü kondisyonu, görev, sıralama gibi özellikler seçilebilecek. Bu seçimler, sürücünün yarış sürecinde tepki ve eğilimlerini etkileyebilecek.

Pro Cycling Manager 2021 için açıklandığı gibi Tour de France 2021 için de hava şartlarında iyileştirmeler tasarlandığı açıklandı. Rüzgar işleyişi düzeltildiği belirtildi. Oyunda düşük rüzgar olan bölgelerle ilgili duyurular yapılmayacakken, yarış esnasında rüzgar olması durumunda bildirilecek.

Bisiklet sporunu dijital ortamda yaşamak isteyenler, oyun hakkında taze gelişmeler ve istek listesine eklemek için Steam’de Tour de France 2021 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Diren Eyidoğan
Oyun Günlüğü Yazarı - 2021'den bu yana haberler ve dosyalar hazırlıyor.
    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments