Oyun HaberleriPCPlayStation

Black Myth: Wukong oynanış videosu yayınlandı

0

Unreal Engine 5 motorunu kullanan Black Myth: Wukong için 12 dakikalık oynanış videosu paylaşıldı. Çinli bağımsız geliştirici Game Science tarafından geliştirilen oyun 2023 yılında çıkış yapacak.

  • Unreal Engine 5 ile geliştirilen oyun grafikleri ile herkesi büyülüyor.
  • Epic Games ve Nvidia’nın desteğiyle Ray Tracing ve DLSS destekliyor. 4K 60 FPS performans sunabiliyor.
Black Myth: Wukong

Black Myth: Wukong geliştirilmeye geçtiğimiz yıl başlandı. Çinli bağımsız firma Game Science tarafından geliştirilen oyun Unreal Engine 4 kullanıyordu. Bu yıl Epic Games ve Nvidia’nın desteğiyle Unreal Engine 5 motoru kullanılmaya başlandı. Yapılan açıklamaya göre Ray Tracing ve DLSS teknolojileri destekleyecek, 4K 60 FPS performans verebilecek.

Soulslike, Aksiyon rol yapma türündeki oyun, Journey to The West kitabına dayanıyor. Yapılan tasarımlar, karakter çizimleri kitaptan esinlenerek yapılıyor.

Black Myth Sun Wukong

Geçtiğimiz yıl alfa öncesi sürüme ait oynanış videosu yayınlandı. Yayınlandığı gün Youtube’da 2 milyon izlenmeyi aştı. Alfa öncesi sürüm Unreal Engine 4 ile geliştiriliyordu.

Bu hafta ise Unreal Engine 5’le 12 dakikalık bir oynanış videosu paylaşıldı. Unreal Engine 5 ile oyun için görüntüleri paylaşan ilk yapım oldu. Fragman, grafik kalitesiyle oyuncuları çok etkiledi.

Black Myth: Wukong oynanış videosu

Black Myth: Wukong Gameplay

Oyunun 2023 yılında, PC ve konsollar için yayımlanması planlanıyor

Oyunlarda alışık olduğumuz İskandinav ve Yunan mitolojisinin haricinde bu oyunda Çin mitolojisini göreceğiz. Çinli firmanın farklı mitoloji konu alması güzel olmuş. İlk defa bağımsız bir Çin geliştiriciye ait bu kadar büyük bir oyun görüyoruz. Fakat bazı soru işaretleri var. Bu grafikleri optimize etmede sorun olacak mı? Geçmişte bunu bir çok firmadan, hatta büyük firmadan gördük. Fragmanda grafikler harika, fakat optimizasyon sorunları nedeniyle grafikler kısılmış şekilde oyun piyasaya çıkıyor. Bu benim aklımı kurcalıyor, fakat umarım optimizasyonda bir sıkıntı olmaz. Bağımsız bir Çinli firmadan böylesine büyük bir oyun görmeyi hepimiz isteriz.

Yavuz Selim Yazıcı
Oyun Günlüğü - 2021