0

Paranormal Activity, The Black Phone, M3GAN ve Five Nights at Freddy’s gibi hit filmlerle korku filmi dünyasını yeniden şekillendiren Blumhouse Productions, video oyunları dünyasına 6 yeni oyunla giriyor.

Crisol: Theater of Idols

Jason Blum tarafından 2000 yılında kurulan Blumhouse, dünya çapında izleyicilerin hayal gücünü ve korkularını yakalayan düşük bütçeli, yüksek hasılatlı korku filmleri üretme konusunda bir başarıya imza atmıştı. Stüdyo şimdi de tüyler ürpertici hikayeler yaratma konusundaki uzmanlığını yeni bir mecraya aktarıyor: Video oyunları.

Summer Game Fest 2024 sırasında Blumhouse Games, stüdyonun oyun endüstrisine resmi girişini işaret eden, merakla beklenen yeni bağımsız korku oyunlarını sergiledi.

Blumhouse Games, konsollara, PC’ye ve mobil cihazlara yeni, yaratıcı korku deneyimleri getirmek için bağımsız geliştiricilerle iş birliği yapmayı hedefliyor. Duyuruda, geliştirilmekte olan ve her biri farklı bir korku türü sunmayı vaat eden altı benzersiz oyun tanıtıldı.

Blumhouse korku oyunları serisi

Fear the Spotlight

İlk olarak Eylül 2023’te Cozy Game Pals tarafından bağımsız olarak yayınlanan Fear the Spotlight, destekçilerinin yanı sıra yeni oyunculara da güncellenmiş bir deneyim sunmak için Blumhouse ile bir araya geldi. Bir teşekkür olarak, ilk çıktığında satın alan kişilere büyük güncellemeyi ücretsiz verecekler. Bu atmosferik korku macerası 90’ların korku hikayelerine bir aşk mektubu niteliğinde. Oyuncular, gece gizlice okullarına giren Vivian ve Amy adlı iki genci kontrol edecekler. Bir ruh çağırma seansının ters gitmesi, bulmacaları unutulmaz bir atmosferle harmanlayan korkunç olayları ortaya çıkarıyor.

Fear the Spotlight’ın ardından beş ilgi çekici oyun daha yolda.

Crisol: Theater of Idols

Vermila Studios tarafından hazırlanan birinci şahıs korku oyunu Theatre of Idols: Crisol, İspanyol folklorundan esintiler taşıyor. Oyuncular ürkütücü efsanelerin ve kutsal ritüellerin hayat bulduğu bir dünyada gezinecek, korkunç heykellerle yüzleşecek ve hayatta kalmak için kendi kanlarını cephane olarak kullanacaklar.

Perfect Garbage’dan Grave Seasons

Pikselli bir çiftçilik simülatörünün cazibesini karanlık bir hikaye ile birleştiren bu oyun, oyuncuları çiftçilik görevlerini yönetirken ve ilişkiler kurarken Ashenridge kasaba halkı arasındaki doğaüstü bir seri katilin kimliğini ortaya çıkarmaya zorluyor.

Half Mermaid Productions tarafından Project C██████

Sam Barlow’un yaratıcı zekası (Her Story, Silent Hill: Origins ve Immortality) ve Kanadalı film yönetmeni Brandon Cronenberg’in (bilim kurgu korku filmleri Antiviral, Possessor ve Infinity Pool) işbirliğiyle geliştirilen oyun hakkında fazla bir bilgi olmasa da korku ve hikaye anlatımının sınırlarını zorlayan “çarpık bir vizyon” vaat ediyor.

EYES OUT’tan Sleep Awake

İnsanların uykularında kaybolduğu Dünya’daki son şehirde geçen birinci şahıs psychedelic bir korku oyunu. Oyuncular, Katja olarak, kendilerini ve diğerlerini HUSH olarak bilinen uğursuz güçten kurtarmak için ölüm tarikatları ve diğer dünyevi dehşetler arasında gezinmelidir.

Playmestudio’dan The Simulation

Bu retro tasarımlı oyunda, oyuncular bir suç mahallini araştıran emekli bir oyun tasarımcısı rolünü üstlenirler. Ellerindeki tek ipucu olan lanetli bir oyun, bir dizi karanlık oyuna yol açarak gerçekliğin ötesine geçen korkunç gerçekleri ortaya çıkarıyor.

Blumhouse Games, daha önce Sony’nin Twisted Metal ve Bethesda’nın Redfall gibi popüler oyunlarında çalışmış olan Zach Wood tarafından yönetiliyor. Wood, “İlk oyun grubumuzu oluşturan ekipler bizi çok etkiledi” dedi. “Gelecek oyunlarımız çarpıcı hikaye anlatımını, yaratıcı oyun stillerini ve korku hikayelerine yeni yaklaşımları temsil ediyor.”

Blumhouse Productions CEO’su Jason Blum da yeni girişimden duyduğu heyecanı dile getirdi:

“Birçok açıdan Blumhouse Games, bağımsız korkuya odaklanarak, sınırları zorlayarak ve yeni, orijinal hikayeleri yükselterek köklerimize geri dönmek gibi hissettiriyor. Ancak bu kez hayranlar aksiyona katılabilir ve kendilerini Blumhouse dünyasına kaptırabilirler.”

Stüdyo beyaz perdeden interaktif eğlenceye geçiş yaparken, hayranlar sinematik korku ve yenilikçi oyunların bir karışımını bekleyebilirler. Gelecek oyunların çıkış tarihleri henüz onaylanmamış olsa da “Fear the Spotlight” bu yıl içinde Blumhouse Games’in ürkütücü girişimleri için zemin hazırlamaya hazırlanıyor.

Daha fazla güncelleme için Oyun Günlüğü’nü takip etmeyi unutmayın.


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.



Summer Game Fest 2024 tüm etkinlik ve oyun duyuruları için buraya göz atabilirsiniz.


Özge Güzel
Oyun Günlüğü Kıdemli Editörü / Senior Editor