0

2024’te çıkacak oyunlar arasında beni en çok heyecanlandıran Black Myth: Wukong. Uzakdoğu dövüş sanatlarına ve mitolojilere ilgi duyan, üstüne üslük RPG hastası bir oyuncu olarak beni heyecanlandırmak için her öğeye sahip bir oyun görünümünde Wukong.

Black Myth: Wukong

Black Myth: Wukong’u neden bekliyorum?

Unreal Engine 5 ile yapılan, stick ile dövüşen bir kahramanı geliştirerek düşmanları pata pata dövüşüp indirebileceğimiz bu oyunun izlediğim videoları bile beni keyiflendirmeye yetti. Oyunla ilgili tek ve belki de en büyük korkum save sisteminde souls-like sistemini benimsemesi olabilir. Oyun dünyasını ele geçirmeye başlayan bu souls-like sevdasına bir katılamadım gitti. Hatta şöyle söyleyeyim zor bir oyun olmadığı söylenmesine rağmen Control’ü bile sırf bu sisteme sahip olduğu için bitirmeyip yarıda bıraktım, o derece. Ama bu korkuma rağmen videolarda gösterilen dövüş sistemi, yaratık tasarımları, atmosfer ve oyunun genel grafik kalitesinden etkilenmekten alıkoyamıyorum kendimi. Özellikle ejderha ile dövüşün gösterildiği sahneye hayran olmadım desem yalan olur. Game Science firmasının çok bildik olmaması hafif bir endişe salsa da çıkışını merakla bekliyorum.

Black Myth: Wukong ne zaman çıkacak?

Çin merkezli bağımsız stüdyo Game Science tarafından 16. yüzyılda yazılan Batı’ya Yolculuk temel alınarak geliştirilen aksiyon-rol yapma oyunu Black Myth: Wukong, 20 Ağustos 2024’te PlayStation 5, Xbox X ve S Serisi, Microsoft Windows platformlarına gelecek.


Yeni yılda radarımızda olan çok fazla oyun var. Bunlardan bazıları Dragon’s Dogma 2, Manor Lords, Stalker 2: Heart of Chernobyl ve Path of Exile 2. Takipte kalın.


Selçuk Buğra Gökalp
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü - 2023