0

Hellblade: Senua’s Sacrifice’ın devamı olan Senua’s Saga: Hellblade 2 bu yılın en çok merak ettiğim ve beklediğim oyunu diyebilirim.

Senua’s Saga: Hellblade 2

Senua’s Saga: Hellblade 2’yi neden bekliyorum?

İlk oyun olan Hellblade: Senua’s Sacrifice’ın İskandinav mitolojisini kusursuza yakın yansıtan harika bölüm tasarımları bir yana dursun, hikaye sunumu sadece fiziksel değil zihinsel iç çatışmalarla da güçlendirilmişti. Belki oynadığım en iyi oyun değildi fakat potansiyeline bakınca yeterli geliştirmelerle ortaya muazzam bir işin çıkacağını düşünürken 2019 yılında Senua’s Saga: Hellblade 2 duyurulmuştu.

İzlediğim fragmanlardan yola çıkarak Senua’s Saga: Hellblade 2 psikolojiye vurgu yapmaya devam ederken fantezi ve korku karışımını aksiyon ile harmanlamaya devam ediyor. Unreal Engine 5 ile geliştirilen Senua’s Saga: Hellblade 2 oldukça güzel gözüken ayrıntılı grafikleri, muazzam ses tasarımı ve oynanışıyla çıtayı iyice yükseltecek gibi görünüyor. Underrated bir geliştirici olan Ninja Theory zaten bu detaylara oldukça önem verdiğini önceki oyunları ile göstermişti. Uzun süredir geliştirme aşamasında olan bu oyunun orijinalinden daha büyük bir etki yaratacağını düşünüyorum.

Senua’s Saga: Hellblade 2 ne zaman çıkacak?

İskandinav temalı aksiyon-macera oyunu Senua’s Saga: Hellblade 2, 21 Mayıs 2024’te Xbox Series X|S ve PC platformlarına gelecek. Oyun ayrıca lansmanıyla birlikte Xbox Game Pass’e eklenecek.


Yeni yılda radarımızda olan çok fazla oyun var. Bunlardan bazıları Dragon’s Dogma 2Manor LordsStalker 2: Heart of Chernobyl ve Path of Exile 2. Takipte kalın.

Berk Söğütlü
Oyun Günlüğü Haber Editörü