Oyun Haberleri

Epic Games, Fall Guys geliştiricisi Tonic Games Group’u satın aldı!

0

Dijital oyun piyasasına hızlı giriş yapan Epic Games, Fall Guys’ın geliştiricisi Tonic Games Group’u satın aldı. Son dönemde oldukça popüler olan oyunun önümüzdeki haftalarda Xbox ve Nintendo Switch’te de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

  • Video oyun dağıtım platformu Epic Games, Fall Guys: Ultimate Knockout’un geliştiricisi Tonic Games Group’u satın aldığını duyurdu.
  • Fall Guys önümüzdeki haftalarda Xbox ve Nintendo Switch’te de piyasaya sürülecek.

Epic Games, satın almanın ayrıntılarını web sitesinde özel bir gönderide paylaştı. Duyurunun bir parçası olarak şirket, satın alma işleminden sonra oyun oynama deneyiminin değişmeyeceğini kaydetti. Tonic Games Group ve şimdi ek olarak Epic Games, oyunlarıyla birden çok platformda harikalar yaratmaya devam edecek.

Fall Guys geliştiricisi Tonic Games Group’u satın alan Epic Games hakkındaki tüm yeni ayrıntıları buradan kontrol edelim.

Epic Games, değişmeyen şeylerle ilgili teyitlere ek olarak, oyunun yeni platformlara geleceğini de yineledi. Daha önce bildirildiği gibi, bu kesinlikle bir sürpriz değil ama arkası geldi! Fall Guys önümüzdeki haftalarda Xbox ve Nintendo Switch’te piyasaya sürülecek. Bunun yanında, oyun PC ve PlayStation’da zaten mevcut.

Tonic Games Group CEO’su ve Kurucu Ortağı Dave Bailey de duyuru kapsamında bir açıklama yaptı

Bailey, “Tonic Games Group’ta sık sık ‘herkes kendileri için yapılmış gibi hissettiren bir oyunu hak ediyor’ deriz. Epic ile bizim için yapılmış bir ev bulduğumuzu hissediyoruz.” Ayrıca Epic Games‘in “oyun geliştirme ve destekleme misyonunu” paylaştığını belirtti.

Tonic Games Group’un Kurucu Ortağı ve Baş Oyunlar Sorumlusu Paul Croft, şirketin “Epic ile güçlerini birleştirmede muazzam bir potansiyel” gördüğünü de belirtti. Croft, bu potansiyel, mevcut oyunları daha iyi hale getirmeyi ve hatta diğer oyun geliştiricilerini güçlendirmeyi içerdiğini vurgulayarak, “birlikte daha yükseklere ulaşabileceğimizi biliyoruz” diye de ekledi.

Son olarak Epic Games’in Kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney‘den de bir açıklama geldi:

Epic’in metaverse yatırım yaptığı bir sır değil ve Tonic Games bu hedefi paylaşıyor. Epic bu sanal geleceği inşa etmeye çalışırken, güçlü oyunlar, içerikler ve deneyimler oluşturmayı bilen harika yaratıcı yeteneklere ihtiyacımız var.

Bu satın alım hamlesi Epic Games’in, Apple ile mücadelesini küresel sahneye taşıdığını açıklamasından sadece günler sonra geldi…