MobilOyun Haberleri

Epic Games, iOS ve Android platformlara geliyor!

0

Apple ve Google’ın engellemelerine rağmen Epic Games, Avrupa’da iOS ve Android platformlara geliyor.

Epic Games

Epic Games’in GDC 2024’teki State of Unreal etkinliğinde Epic Games’ten oyunculara sürpriz bir haber geldi. Henüz ne zaman geleceği açıklanmasa da Epic Games mağazasının iOS ve Android platformlarına geleceği duyuruldu.

Epic Games’in uygulama mağazalarındaki tekelleşmeye yönelik Google ve Apple’a açtığı davalar (Antitröst davası) yaklaşık 3 yıldır devam etmekteydi. Avrupa Birliği’nde davalar Epic Games lehine sonuçlanmış ve tekel kırılmıştı.

Epic Games sürece ilişkin Epic Games Store 2023 Yılı İncelemesi‘nde şöyle denilmişti:

“Apple Geliştirici Hesabımızı aldık, yeni Dijital Pazarlar Yasası sayesinde Epic Games Store’u iOS için geliştirmeye başlayacağız. 2024’te kullanıma sunmayı hedefliyoruz. Avrupa’da mobil Epic Games Store ve Fortnite’ı Epic Games Sweden AB yönetecek, geliştirme kısmını ise Store ekibi üstlenecek.”

Dün gece yapılan duyurunun yanında şirketten de açıklama geldi:

“Artık Epic Games Store ile geliştiricilerin adil bir gelir paylaşımı elde edecekleri oldukça açık. Şu anda, masaüstündeki Epic Games Store’un gelir dağılımı %88/12’dir; geliştiriciler gelirin %88’ini alırken, mağaza %12’sini elinde tutar. Mobil mağazada da benzer bir şey bekleyebiliriz.”

Google ve Apple geliştiricilerden yüzde 30 komisyon alıyor.

Geliştiricilere cazibeli davet!

Epic Games, oyun geliştiricilerden eğer Epic Games’e özel oyunlarını çıkarmaları halinde ilk 6 ay boyunca kesinti yapmayacağını açıkladı. Bu sözleşme bir yıl sürüyor.


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.