Oyun HaberleriPC

Eski CD Projekt Red çalışanlarının yeni oyunu ‘Liegecraft’ duyuruldu

0

CD Projekt Red, Pradox Interactive ve 11 bit studios’dan ayrılan bazı çalışanların bir araya gelerek kurduğu From Chaos stüdyosunun sıra tabanlı 4X mekaniklerini gerçek zamanlı bir sistemle birleştiren ilk oyunları Liegecraft duyuruldu.

Liegecraft

Polonyalı video oyun stüdyosu From Chaos tarafından geliştirilen gerçek zamanlı strateji ve sıra tabanlı 4X oyunu Liegecraft, 2025 yılında erken erişim olarak gelecek.

Liegecraft, Civilization serisinin bağımlılık yaratan 4X oynanışıyla Crusader Kings 3’ün karakter odaklı diplomasisi ve devlet yönetimiyle birleştiriyor. Heroes of Might & Magic 3 gibi kahraman odaklı oyunlardan da ilham alan oyun, kral olarak topraklarınıza girmenize veya vasallarınızın doğrudan kontrolünü ele geçirmenize olanak tanıyor. Eyaletlerinizi geliştirerek ve Orta Çağ boyunca güçlü teknolojiler araştırarak krallığınızı genişleteceksiniz. Ve diplomasi başarısız olduğunda, savaşlar ve bire bir düellolar devreye girecek.

Liegecraft, rol yapma mekanikleriyle birlikte karakter ve hikaye odaklı bir oyun deneyimi de sunacak. Gerçek zamanlı 4X mekaniklerin yanında krallık ve ordu yönetimi, karakter odaklı hikâye anlatımı yer alacak. Diyalog seçimleri ile oyun gidişatını değiştireceğiniz oyunda diploması ve kaynak yönetimi de vazgeçilmez özellikler arasında.

Liegecraft

Sıra tabanlı stratejik planlamanın ötesinde, Liegecraft sürükleyici, gerçek zamanlı etkinlikler sunar; görkemli ziyafetlerden, meyhane kavgalarından kraliyet avlarına ve kale zindanlarının keşfine.

Liegecraft

Dikkatli bir liderlik sunmanız gerekiyor. Aksi halde kavgacı vasallarınız bu diplomatik görevleri tehlikeye atabilir. Arzularını yönetin, onları kontrol altında tutun veya öfkelerinin önemsiz anlaşmazlıkların üzerine çıkmasını engelleyemezseniz iç savaş riskini ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Her oyunun benzersiz bir deneyim olduğunu vurgulayan geliştirici ekip, her yeni senaryoda yepyeni bir karakter kadrosuyla yepyeni bir haritada mücadele vadediyor.

From Chaos kimdir?

Eski CD Projekt Red, Paradox Interactive ve 11 bit stüdyolarından geliştiriciler tarafından kurulan From Chaos, Tomek Dietrich liderliğindeki beş kişilik bir Polonyalı video oyun stüdyosu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Liegecraft Türkçe mi?

İzometrik bakış açısına sahip olan Liegecraft, görsel olarak stilistik bir tercih kullanmış.  Oyunda Türkçe dil desteği maalesef ki bulunmuyor.

Liegecraft sistem gereksinimleri

  • İşletim Sistemi *: Windows 7
  • Depolama: 1000 MB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: 64 bit system required

Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz. Bizi Google News, X, Facebook, Instagram ve Youtube‘dan takip edebilirsiniz. İngilizce oyun haberleri için OG English (OG: Video Game News, Reviews) web sitemize de bakabilirsiniz. Aylık ücretsiz olarak yayımlanan Oyun Günlüğü dijital dergimize de aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ahmet Haydar
Oyun Günlüğü Haber Editörü

Comments

Leave a reply

You may also like