Oyun HaberleriPlayStation

Final Fantasy 16, 2023 yazında çıkış yapacak!

0

Final Fantasy 16’nın, Sony State of Play 2022 etkinliğinde 2023 yazında çıkacağı bir fragmanla duyuruldu.

Final Fantasy 16

Square Enix, perşembe günü Sony’nin State of Play 2022 etkinliğinde Final Fantasy 16 için çıkış tarihi açıklandı. Final Fantasy 16’nın 2023 yazında piyasaya sürülmesi planlanıyor ve yeni fragmanda, Valisthea dünyası ve dünyasını şekillendirecek çatışmalar hakkında yeni hikaye ayrıntıları gözümüze çarpıyor.

Final Fantasy 16, önceki fragmanlarda görüldüğü gibi, kendisi ve küçük kardeşi Joshua Rosfield arasındaki bir çatışmayla biten Clive Rosfield adlı bir savaşçının yolculuğunu anlatıyor.

Final Fantasy 16 şu anda Square Enix‘in iş birimi, Creative Business Unit III ve oyunun yapımcısı Naoki Yoshida tarafından geliştirilmekte ve oyunun PlayStation 5 ve Windows PC için çıkması planlanıyor. Yeni fragman, Shiva, Titan ve Ifrit gibi büyülü çağrılar arasındaki dövüşler de dahil olmak üzere destansı boyutlarda savaşları bize aktardı.

Nisan ayında Yoshida, oyunun geliştirmenin “son aşamalarında” olduğunu söyledi ve bir hafta sonra oyunun hata ayıklama aşamasında olduğunu ve yakında yeni bir fragman alacağını söyleyerek konuyu daha da detaylandırdı.

Final Fantasy 16, geliştiricilerin COVID-19 ile ilgili komplikasyonları gerekçe göstererek aralık ayında ertelenmişti.


Yavuz Özata
Oyun Günlüğü Haber Editörü