Oyun HaberleriPCPlayStation

Fortnite, Among Us geliştiricilerini çılgına çevirdi

0

Epic Games’in geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni oyun modu Imposters, Among Us geliştiricilerinin tepkilerini üzerine çekti.

  • Epic Games, Fortnite’a Among Us benzeri yeni bir mod getirdi.
  • Imposters adlı mod yalnızca oyuncuların değil, Among Us’ın geliştiricilerinin de dikkatini çekti.

Fortnite, sürekli güncellemeler ve çapraz etkinlikler yoluyla oyuncuların daha fazla içerik için geri gelmesini sağlayarak oyun dünyasındaki etkisini arttırıyor. Epic Games yapımı oyun, Among Us’ın işleyişine oldukça benzer görünen yeni modu Fortnite Impostors’ı ekleyerek dikkatleri üzerine çekti.

Sınırlı süreli bir etkinlik olarak oyunda yerini almış olan mod en fazla 10 oyuncuya kadar destekliyor.  Imposters oyuncuları, bir denizaltıda iki takıma ayrılarak oyunu deneyimleyebiliyor. Bu iki takım, 8 iyi 2 de kötü karaktere sahip olacak. İyiler, tıpkı Among Us‘ta olduğu gibi, belli başlı görevleri yerine getirmeye odaklanıyor. Ancak diğer 2 kişilik kötü takım ise, sabotaj haklarını kullanarak, iyilere engel olmaya çalışıyor.

Among Us geliştiricilerinden tepki yağdı

Innersloth’un kurucularından olan Marcus Bromander yaptığı paylaşım ile sitemini dile getirdi. “Among Us’ın mekaniklerinin patentini almadık. Bunun oyun endüstrisi için sağlıklı bir yol olduğunu düşünmüyorum. Ancak yine de %10 çaba harcayarak bu formülü kendinize göre değiştirmek bu kadar mı zor?

InnerSloth çalışanlarına göre, oyun konseptine ek olarak harita konusunda da ciddi benzerlikler yer alıyor. Şirketin geliştiricilerinden Gary Porter, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Fortnite’ın Döngü Kontrol tesisi ve Among Us’ın Skeld haritası arasında ciddi benzerlikler olduğunu iddia etti. Porter, haritaları yan yana koyarak ne kadar benzer olduklarına dikkat çekti.

InnerSloth’un daha önce de ciddi telif davaları ile karşılaşan Epic Games’e karşı herhangi dava açıp açmayacağı da şu an için merak konusu.

Cemre Topuzer
Oyun Günlüğü Haber Editörü