Oyun HaberleriPC

Frostpunk 2 ilk oynanış videosu yayımlandı: Game Pass müjdesi geldi!

0

Frostpunk’ın 30 yıl sonrasını konu alan Frostpunk 2’nin ilk oynanış videosu kısa kesitler halinde yayımlandı. Oyun, 2024 yılında Türkçe alt yazı ve arayüz desteğiyle çıkacak.

Frostpunk 2

11 bit studios tarafından geliştirilen ve 2024 yılında yayımlanacak şehir kurma, strateji ve toplum yönetimi oyunu Frostpunk 2 için ilk oynanış videosu yayımlandı.

Frostpunk’ın 30 yıl sonrasını konu alan oyunda kömür yerine petrol öne çıkıyor. Toplumu yönetmek ise artık çok daha zor hale geliyor. İlk oyuna göre ise harita oldukça büyük olacak.

Frostpunk 2 ile toplum simülasyonu inşa ediliyor

11 bit studios Yönetmenlerinden ve aynı zamanda Tasarım Yönetmeni olan Jakub Stokalski, “Frostpunk 2 hâlâ bir şehir ve orada yaşayan insanlar hakkında bir oyun,” demişti.

Stokalski, “Ancak bu kez artan sosyal farklılıkların yol açtığı iç karışıklıklar, oyuncuların yeni tür tehditlerle karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor. İnsan hırsı hakkında anlamlı bir hikâye anlatmak için kıyamet sonrası bir düzen kullanıyoruz çünkü nihayetinde sonumuzu getirebilecek olan şey çevremizdeki doğa değil, insan doğasıdır.” açıklamasında bulundu.

Frostpunk 2’den sorumlu oyun direktörleri Juszczyk ve Stokalski, ilk oyundan bu yana çok şeyin değiştiğini ifade ederek, “Özellikle de şehrimizin ölçeği” dediler. İkinci oyuna kalan şeyin sert kıyamet sonrası atmosfer olduğunu vurgulayan geliştiriciler, çok yakında oynanış fragmanının yayımlanacağının müjdesini vermişti.

Frostpunk 2 ne zaman çıkacak?

Frostpunk 2 çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Oyunun testleri zaman zaman yapılıyor, muhtemelen 2024 ikinci veya üçüncü çeyreğinde çıkış haberini duyabiliriz.


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.