MobilOyun Haberleri

Frostpunk: Beyond the Ice çıkış tarihi açıklandı!

0

Şehir kurma ve hayatta kalma oyunu Frostpunk’tan uyarlanan mobil oyun Frostpunk: Beyond the Ice, 29 Ekim salı günü Google Play ve Apple App Store’da ücretsiz olarak yayımlanacak.

Frostpunk: Beyond the Ice

Jakub Stokalski’nin tasarımcılığını yaptığı 11 bit studios tarafından da geliştirilen kıyamet sonrası toplum simülasyon oyunu Frostpunk’ın mobil versiyonu Frostpunk: Beyond the Ice, 29 Ekim salı günü Google Play ve Apple App Store’da ücretsiz olarak yayımlanacak.

Çinli NetEase Global‘in partnerliğinde geliştirilen oyun yaklaşık bir yıldır Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da test sürümdeydi.

Oyuncular, aniden ortaya çıkan bir buzul çağında sıkışmış buharla çalışan bir şehri yönetecek, diğer kurtulanları toplayacak ve şehri hayatta kalmaya ve refaha kavuşturmaya çalışırken etik ikilemlerle karşı karşıya kalacaklar. Orijinal Frostpunk’a benzer şekilde , mobil versiyonda verimlilik ve ahlak temaları görünecek çünkü oyuncular şehrin sınırlı kaynaklarını halkın desteğini kazanmak için dağıtmak mı yoksa şehrin gelişimi için kullanmak mı gerektiğine sürekli karar vermek zorunda kalacaklar. Bu kararların her biri oyunun nasıl ilerleyeceğini etkileyebilir ve hatta oyuncuları saygı duyulan liderler veya korkulan diktatörler olmaya bile götürebilir.

Ayrıca oyuncular, 18. yüzyılın başlarındaki borsa ticaret sistemini yeniden canlandıran Borsa, nesli tükenmekte olan hayvanları kurtaran Hayvan Barınağı, farklı masa oyunlarının bulunduğu Pub ve hastaları tedavi eden Hastane gibi çeşitli mini oyunlara katılabilecek.

Oyuncular, oyunun başlarında beş öne çıkan endüstriden birini (Mühendislik, Tarım, Teknoloji, Sağlık ve Finans) seçip şehri endüstriyle ilgili kaynaklar ve becerilerle geliştirdiği endüstri sistemine sahip olacak. Her endüstri, geliştirme için temel ürünler sunar ve diğer endüstrilerden özel öğeler diğer oyuncularla ticaret yaparak elde edilebilir.

Geliştirme ekibi, “İletmek istediğimiz mesaj, herkesin sonunda kendi rolünün olduğu ve yalnızca iş birliğiyle hayatta kalabileceğidir.” dedi. Ekip, “Oyunu, oyuncuların şehri her yönden geliştirmek için diğer oyuncularla etkileşime girmesini gerektirecek şekilde tasarladık.” açıklamasında bulundu.

Özellikle, geliştirme ekibi oyunun gizli temasını “hayatta kalanların kıyamet sırasında hayatta kalmak için nasıl işbirliği yaptıklarını ve birbirlerine nasıl güvendiklerini vurgulamak” olarak tanımladı.

Geliştiricilere göre, Frostpunk: Beyond the Ice’ı üretirken göz önünde bulundurdukları en önemli unsur , orijinal, sevilen strateji oyunuyla aynı deneyimi mobil bir ortamda yüksek kalitede sunmak. Kullanıcı arayüzünü mobil arayüze uyacak şekilde basitleştirdiler ve oyunun kararlılığını ve verimliliğini artırdılar, böylece oyuncular çeşitli cihazlarda mükemmel görsellerin keyfini çıkarabilecek.


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz. Bizi Google News, X, Facebook, Instagram ve Youtube‘dan takip edebilirsiniz. İngilizce oyun haberleri için OG English (OG: Video Game News, Reviews) web sitemize de bakabilirsiniz. Aylık ücretsiz olarak yayımlanan Oyun Günlüğü dijital dergimize de aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.

Comments

Leave a reply

You may also like