default
GİSTOyun Haberleri

Gaming İstanbul 2024 başladı!

0

Türkiye’nin en büyük oyun fuarlarından biri olan Gaming İstanbul, bugün kapılarını açtı. Fuar hafta sonu boyunca devam edecek.

Gaming İstanbul

Gaming İstanbul 2024, yeni oyun geliştiricileri ve oyuncu dostu markalarıyla kapılarını tekrar açtı. Bugün başlayan fuar 15 Eylül pazar günü saat 20.00’de sona erecek. İlk gün sakin geçen fuarın haftasonu yoğun geçmesi bekleniyor.

Oyun Günlüğü ekibi olarak GİST’in nabzını tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz. GİST özel sayfamızdan katılımcı stüdyoları ve markaları takip edebilirsiniz. Röportajlarımız ve özel haberlerimizle de yayınlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bağımsız oyunların yanında ilk kez fiziksel bir etkinliğe katılan Steel Swarm: Apocalypse oyununu da deneyimlemeniz mümkün. Yine Riot Games alanında mobil oyunları Wild Rift sizleri bekliyor olacak.

“Türk oyun pazarının büyüklüğü 1,8 milyar dolara ulaşacak”

Küresel oyun pazarının 2024’te 187.7 milyar dolara çıkması beklendiğini söyleyen Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, “Geçtiğimiz yıl Türkiye oyun pazarı büyüklüğü 1,4 milyar dolar olarak ölçülmüştü. Bu yıl da küresel pazar büyüklüğüne paralel olarak 1,8 milyar dolar seviyesine yaklaşan bir ölçek öngörüyoruz. Ancak sektör büyüklüğüne geldiğimizde, çok sayıda diğer sektörün de etkisinden söz etmemiz gerekir. Oyun sektörü video prodüksiyon, müzik prodüksiyon, etkinlik, donanım, yazılım ve hizmet sektörü gibi pek çok ek sektöre de direkt veya dolaylı etki ediyor. Bu nedenle reel büyüklüğü ölçülen pazar büyüklüğünün, iki katı olarak kabul etmek gerekir. Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Gaming İstanbul ve Indieway ile sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek sektörün bu gelişimine katkı sağlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. ” dedi.

Türkiye’nin en önemli başarısının, oyun geliştirme ekosisteminin hızla büyümesi ve global pazarda rekabet edebilir ürünler ortaya çıkarması olduğuna vurgu yapan Eryürek, özellikle devlet teşvikleri, yatırım fonları ve eğitim programlarının artmasıyla birlikte, Türkiye’nin oyun geliştirme kapasitesinin hızla yükseleceğini söyledi.

Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments