Oyun HaberleriPCPlayStation

Hades 2 Türkçe dil desteğiyle çıkacak!

0

The Game Awards 2022’de sürpriz bir şekilde duyurulan ve tıpkı ilk oyundaki gibi Yunan mitolojisini özgün bir şekilde ele alacak olan Hades 2, Türkçe dil desteğiyle çıkış yapacak.

Hades 2 Türkçe geliyor!
Hades 2

Super Giant Games tarafından geliştirilen ve 3 sene önce çıkışıyla birlikte tüm oyun severlerin radarına giren Hades; kendine has görsel tasarımı, Yunan mitolojisini ele alış biçimi ve en önemlisi bağımlılık yapan oynanışıyla milyonlarca adet kopya satmayı başarmıştı.

İlk oyun 11 farklı dil için altyazı desteği sunuyordu. Bir bağımsız oyunu Türkçe altyazıyla oynamak pek sık rastlanan bir hadise olmadığından biz Türk oyuncular Hades’i ana dilimizde oynayamamıştık. Dünyada kazandığı popülerliğin yanı sıra, Hades’in Türk oyuncuları tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanması Hades 2 için umutları yeşertmemize neden olmuştu.

Hades 2 Türkçe altyazı geliyor mu?

Evet, Hades 2 Türkçe dil desteğiyle geliyor! Dün Super Giant Games kendi sitesinde paylaştığı iş ilanında hangi dillerde altyazı çevirmenleri aradığını açıklamıştı. İlk etapta listede Türkçeyi göremesekte sevindirici haber çok gecikmeden verildi.

Super Giant Games resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Hades 2 için Türkçe çevirmen arayışına başladıklarını belirtti.

Şu ana kadar Hades 2’ye dair bizlerle paylaşılan her şeyi buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz!


Arda Bahçekapılı
Oyun Günlüğü Haber Editörü - Oyun Günlüğü English News Editor