Oyun HaberleriPCPlayStation

Hogwarts Legacy yeni oynanış videosuyla büyüledi: İşte detaylar!

0

Hogwarts Legacy, yepyeni haberlerle hayranlarını büyülemeye devam ediyor. Yayınlanan oynanış videosunda Hogwarts, savaş mekanikleri, karakter yaratma ve daha niceleri mevcut…

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy gelecek seneye ertelendi ancak Warner Bros sosyal medya kampanyasıyla heyecanı ayakta tutmayı başarıyor. Harry Potter serisi yeni filmlerle ve hatta yeni bir HBO dizisiyle büyüyecek olsa bile gözler Alavanche Software’in geliştirdiği açık dünya rol yapma ve aksiyon oyunu Hogwarts Legacy‘e çevrili durumda.

Yeni sunumda, yapımcılar oyunun farklı mekaniklerini gösterdiler: Oynanış, savaş, dersler ve fazlası.

Hogwarts Legacy yeni detayları!

Avalanche Software, hayranlarına 11 Kasım’da buluşma sözü verdi ve Hogwarts Legacy tanıtımını yaptı. İşte uzun bir oynanış videosunda öne çıkan detaylar:

Karakter yaratma

Önce karakter yaratma ekranıyla başlandı; her ne kadar önceden yapılmış modelleri seçebilecek olsak bile büyücümüzü istediğimiz şekilde tasarlayabileceğiz. Burun, saç, ağız vb. detaylar oyuncunun değiştirebileceği özellikler olacak. Yani detaylı ve oyuncuların istediğini yapabileceği bir karakter tasarımı mevcut.

Hogwarts’ın Kendisi

Sunumda hayranların kalacağı şatodan da görüntüler mevcut. Büyücümüzün yatakhanesiyle birlikte farklı farklı karakterleri de görebileceğiz.

Oyunun arayüzü

Bu zamana kadar görmediğimiz bir arayüzü de görmüş olduk. Sol tarafta klasik bir küçük harita mevcut, sağ tarafta da PS5 üzerinde R2 tuşuyla yapılabilecek kombo hareketler var. Bu kombolardan bazıları Hogwarts’taki bazı gizemleri çözmemize yardımcı olurken bazılarını tekrar kullanmak için beklemek gerekecek.

Hogwarts Legacy

Savaş mekaniği

Savaş mekaniği, büyü komboları yapıp rakibine karşı üstünlük kurma bağlamında gözüküyor. Bu saldırı büyüleriyle birlikte korunma büyüleri de mevcut. Onları bulmak için her büyüyün özelliğine göre parıldayan renkli büyüleri bulmak gerekiyor.

Dersler

Oyuncuların bazı görevleri yapıp (savaş, gezinme, araştırma) büyülerini güçlendirmesi gerekmekte. Ancak dersleri kaçırmak mümkün olmayacak. Hogwarts Legacy’nin birkaç bölüme ayrılacağı bilgisi mevcut. Her bölümün içinde seçilebilecek görevler olacak ve bunların bazıları derslerde olacak. Derslerin amacı bu şekilde savaşlarda daha güçlü olmak için gerekli araçları elde etmek/geliştirmek ve aynı zamanda hocalarla tanışmak olacak.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy çıkış tarihi!

Hogwarts Legacy, 10 Şubat 2023’te PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series ve PC’de yayınlanacak, unutmayalım. O zamana kadar sihirli bekleyiş süreceğe benziyor!


Tuana Seda Hürmen
Oyun Günlüğü Yazarı