Oyun HaberleriPCPlayStation

I, Hope oyunu ile yaşam mücadelesi veren çocuklara umut

0

Oyun dünyası iyilikle buluşuyor. Xbox oyunu I, Hope (Ben, Umut) sağlığına kavuşma mücadelesi veren çocuklara umut oluyor.

  • Unity ve yardım kuruluşu GameChanger desteği alan tasarımcı Kenny Roy tasarladığı oyunu Microsoft’un ID@Xbox Programı ile oyuncularla buluşturdu.
  • Xbox konsollarına yükleyerek Microsoft hesabınıza bağlandığınızda erişebileceğiniz I, Hope (Ben, Umut) oyunu satışlarından elde edilen gelirin tamamı kanserle ve diğer hayati tehlikesi bulunan hastalıklarla mücadele eden çocukları ve ailelerini destekleyen bir organizasyon olan GameChanger isimli yardım kuruluşuna bağışlanıyor.
  • 3D oyun I, Hope Microsoft Windows, Xbox One platformlarında bulunuyor.

Bağımsız oyun geliştirici Kenny Roy, gerçekten ihtiyacı olan insanlara sanal deneyimler sunma isteğiyle I, Hope (Ben, Umut) oyununu tasarladığını belirtmekte. Hastanelerde yaşam mücadelesi veren çocuklara moral desteği sunmak oyunu geliştirirken başlıca motivasyonu. Roy, tasarlayıp hikayeyi oluşturduktan sonra geliri bağışlamayı hedefleyerek oyun projesini hayata geçirdi.

Bir Kickstarter kampanyasından sonra oyun geliştirici Roy Unity ve yardım kuruluşu GameChanger’dan büyük destek aldı. Oyunu Microsoft’un bağımsız geliştiricilere yönelik oluşumu ID @ Xbox‘a gönderdi. 3D duygusal macera oyunu, Microsoft Windows, Xbox One platformlarında bulunuyor. Xbox Series X|S ve Xbox One platformlarında yer alan 2,93 GB boyutundaki I, Hope oyununa Microsoft hesabınıza bağlandığınızda erişebilirsiniz.

“I, Hope” oyun hikayesi

Hope (Umut) adında genç bir kız, bulutlarda yüzen bir adada büyükbabasıyla huzur içinde yaşar. Ta ki bir gün korkunç bir canavarın çevredeki adaları vantuzları ile kıskaca alarak köyüne saldırıp, tahrip etmesine kadar. Tehlikelerle karşı karşıya kaldığı 5 farklı yüzen fantezi adasından geçer.  Umut, adalardaki yaratıkları serbest bırakmak ve düşmanı yenmek için ihtiyaç duyacağı silahları elde etmek için çeşitli yolculuklara çıkar.

Özellikle kanserle mücadele düşünülerek geliştirilen “I, Hope” oyunu ile elde edilen gelirin tamamı yaşamlarını tehdit eden hastalıklarla mücadele eden çocuklar ve ailelerini destek için değerlendiriliyor.

Oyun, 17 Temmuz 2018’de Xbox One‘da piyasaya sürüldü. I, Hope çocukları hayatlarının mücadelesinde motive edip cesaretlenmeyi ve onlara umut vermeyi hedefleyen bir oyun. 25 TL fiyatı ile Microsoft Store üzerinden satışa sunuluyor.

Diren Eyidoğan
Oyun Günlüğü Yazarı - 2021'den bu yana haberler ve dosyalar hazırlıyor.
    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments