Oyun HaberleriPC

inZOI için yol haritası ve temel özellikler açıklandı!

0

‘Hiper gerçekçi’ grafikleri ve etkileyici oyun içi mekanikleriyle dikkat çek yeni yaşam simülasyonu oyunu inZOI için 2024 yol haritası ve oyunun temel özellikler açıklandı.

inZOI

PUBG geliştiricisi Krafton’un yeni yaşam simülasyonu oyunu inZOI Yapımcı ve Yönetmeni Hyungjun “Kjun” Kim, oyunu geliştirirken izledikleri rotayı, oyunun temel özelliklerini ve oyun geliştirme süreçlerini anlattı.

Yaşam simülasyonu oyunu inZOI, tüm kontrolün oyuncuda olduğu, oyuncuların kendi benzersiz hikâyelerini ve deneyimlerini yaşamak için oyun evreninin herhangi bir yönünü diledikleri gibi değiştirmelerine olanak tanıyan bir oyun olarak piyasaya sürülecek.

inZOI

inZOI için temel özellikler

Hâlen geliştirilmekte olan ve ilk kez oyuncularla paylaşılan özellikler arasında şunlar yer alıyor: 

  • Oyunun ana karakteri “Zoi”nin binebileceği veya sürebileceği Arabalar.
  • Oyuncuların günlük hayatın tadını birlikte çıkarmalarını sağlayan Grup Etkinlikleri.
  • Geçmiş eylemlerin gelecekte olacakları etkilemesini sağlayan İtibar (Karma) sistemi.
  • Kentteki reklam panolarını, hava durumunu ve temizliği kontrol etmeye yarayan Şehir Düzenleme (City Edit).
  • Belirli senaryoları oluşturup yeniden tasarlayabileceğiniz bir Stüdyo (Studio).
  • Yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleri için Fotoğraf Modu (Photo Mode).
inZOI

inZOI’nin geliştirme odağı büyük ölçüde “kullanıcılarla iletişim”e dayanmakta. Dolayısıyla KRAFTON, erken erişim sürümünden önce kullanıcıların geri bildirimlerini oyun geliştirme süreçlerine aktif olarak dâhil etmeyi planlıyor.

KRAFTON, oyuncuların kendi modlarını kolaylıkla oluşturması ve yaratıcılıklarını diledikleri gibi ifade edebilmesi için eklentiler (plugins) üzerinde çalıştığını da açıkladı. İlhamı körükleyen bir araç olmayı hedefleyen inZOI, kullanıcılara oyun içi Kanvas (Canvas) aracılığıyla tasarımlarını paylaşıp bunlar üzerine tartışabilme fırsatı veriyor.

inZOI

inZOI Yapımcı ve Yönetmeni Hyungjun “Kjun” Kim, “Geçtiğimiz yıl yayınlanan ilk fragmandan bu yana, dünyanın dört bir yanından oyunseverin inZOI’ye  yoğun ilgisiyle karşılaştık” dedi ve sözlerini, “Lütfen Discord ve sosyal medya kanallarımız aracılığıyla samimi ve çok yönlü geri bildirimlerinizi bizlerle paylaşmaya devam edin” şeklinde noktaladı.

Topluluk yöneticisi tarafından sunulacak ve oyunun yapımcısının Discord üzerinden gelen hayran sorularını yanıtlanacağı yol haritası videosunun ikinci bölümü mayıs ayında yayınlanacak.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.