Oyun Haberleri

İstanbul 2124 Game Jam ilk aşamasını tamamladı

0

StartGate Campus’te gerçekleştirilen İstanbul 2124 Game Jam etkinliğinde 26 oyun geliştirici ekip, İstanbul’un 100 yıl sonrasını şekillendirdi.

İstanbul 2124 Game Jam

İstanbul’un geleceğini hayal etme ve şekillendirme adına eşsiz bir fırsat olarak değerlendirilen İstanbul 2124 Game Jam, 24-26 Mayıs 2024 tarihlerinde The Sandbox, StartGate ve YTU GamesUP iş birliği ile gerçekleşti.

Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Geliştirme Merkezi StartGate’te gerçekleştirilen etkinlikte, 26 oyun geliştirici ekip; İstanbul’un 2124’teki halini, farklı yaklaşımlarla The Sandbox Metaverse’de yorumladı; İstanbul’un tarihini, sokaklarını, gökyüzünü ve kültürünü yeniden tasarladı.

İstanbul’un geleceğini şekillendirme yolculuğunda The Sandbox’un sunduğu ücretsiz Game Maker ve VoxEdit araçlarını kullanan ekipler, oyunlarını tamamlayarak Sandbox platformuna sundu. 2124 yılına gelindiğinde İstanbul’un nasıl görüneceğini oyunlar aracılığıyla aktaran geliştiriciler; İstanbul’un zengin kültürel mirasını yansıttı ve geleceğe dair vizyonlar sundu.

Katılımcılara mentorluk desteği!

İstanbul 2124 Game Jam’de, oyun endüstrisinin deneyimli isimleri katılımcılara mentorluk desteği verdi. Mentorlar hem gençlerin yaratıcılıklarını ortaya koymaya yönelik aktarımlarda bulundu hem de geri bildirimlerle projelerini geliştirmelerine yardımcı oldu.

İstanbul’un geleceğini yansıtan projeler içinde jüri değerlendirmesinde öne çıkan ilk üçü proje çeşitli ödüller kazandı. 

Sponsorlar arasında TurkNet, GoogleCloud, Şölen gibi markalar yer aldı.

Genç yetenekleri dünya sahnesine taşıyan bir platform oldu!

Game jam’in ardından başlayan “self publishing” süreci ile katılımcıların eserleri The Sandbox metaverse dünyasında sergilenerek global bir izleyici kitlesi tarafından deneyimlenecek.

İstanbul 2124 Game Jam, sadece bir oyun geliştirme etkinliği değil, aynı zamanda Türkiye’nin genç yeteneklerini dünya sahnesine taşıyan bir platform oldu.

Bambaşka bir İstanbul

Dünya üzerindeki en önemli kültürel ve tarihi merkezlerden biri olarak kabul edilen İstanbul’un geleceğini şekillendirme yolculuğuna ev sahipliği yapan etkinliğin İstanbul için gelecek vizyonları oluşturduğuna dikkat çeken StartGate CEO’su Mustafa Cihat Durmuş, İstanbul 2124 Game Jam’in, Türkiye’nin genç yeteneklerini dünya sahnesine taşıyan bir platform olma özelliği taşıdığına vurgu yaptı.

İstanbul’un 2124’teki halini farklı yaklaşımlarla yeniden tasarlandığını aktaran Durmuş, “Oyun geliştiricilere 100 yıl sonrası İstanbul’unun tarihini, sokaklarını, gökyüzünü ve kültürünü yeniden tasarlama fırsatı sunan bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Etkinlik boyunca, ekiplerin ortaya koyduğu projeler hem inovatif yenilikleri hem de yaratıcı anlatımlarıyla dikkat çekti. İstanbul’un geleceğini hayal eden bu projeler, sadece oyun dünyasında değil, aynı zamanda şehrimizin kültürel, sosyal ve teknolojik geleceği hakkında da değerli fikirler sundu. 2124 İstanbul Game Jam, oyun geliştirme topluluğuna ilham vermeye ve yeni yeteneklerin keşfedilmesine katkıda bulunmaya devam edecek. Etkinliğe katılan ve destek veren tüm katılımcılara, mentorlerimize, jüri üyelerimize ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.