Oyun Haberleri

Minecraft, bazı Android ve FireTV sürümlerine desteğini kesiyor

0

Minecraft, haziran 2021’den itibaren geçerli olmak üzere, bazı Android ve FireTV sürümlerine desteğini kesecek.

  • Minecraft, FireTV Gen1, FireTV Gen2; Android KitKat OS v20 ve daha eski sürümlerde artık güncellenme getirmeyeceğini açıkladı.
  • Oyuncular haziran 2021’den sonra oynamaya devam edebilecek olsalar da yeni güncellemeleri alamayacaklar.
Minecraft creates a virtual world in which kids build what they need to survive.

FireTV ve Android işletim sisteminde Realms aboneliğine sahip olan oyuncular, etkilenen cihazlardan Realm’lerine erişmeye devam edebilecekler. Çok oyunculu mod ise yalnızca aynı sürümdeki cihazlar arasında çalışacak. Android cihazınızı Lollipop veya sonraki bir sürüme güncelleyebiliyorsanız, güncellemeleri almaya devam edebileceksiniz.

Bu cihazlardan herhangi birinde oynuyorsanız, haziran 2021’den sonra Minecraft oynamaya, dünyanızda yapı oluşturmaya devam edebilirsiniz ve Marketplace satın alımlarınız (Minecoin dahil) mevcut olmaya devam edecek. Bir Microsoft ya da Xbox Live hesabıyla oturum açtıysanız, Marketplace satın alımlarınız, Minecoin’leriniz ve Realms aboneliğiniz diğer platformlarda kullanılabilir olacak.

Bu sürümlere sahip olan bir cihazda Minecraft Realms aboneliği ile oynuyorsanız, 2021’den sonra cihazınız için geçerli olan mağazanın destek ekipleriyle iletişime geçerek para iadesi talep edebilirsiniz.