Oyun Haberleri

Nacon’dan 5 yeni yaşam simülasyon oyunu geliyor

0

Nacon, simülasyon oyunlarına yenilerini ekliyor. Yayıncı, Yaşam (LIFE) serisi ismi ile piyasaya sürülecek 5 meslek oyunu hakkında duyuruda bulundu.

  • Yaşam (LIFE) serisi adı altında 5 farklı meslek simülasyonunun tasarlandığı duyuruldu.
  • Geliştirilme aşamasındaki video oyunlarının yapımcısından açıklamalar geldi.
  • Tek bir marka altında 5 çeşit yaşam simülasyonuyla farklı meslekleri deneyimleme imkanı sunulacak.

Fransa’daki Lesquin ofisinin açıklamasına göre Nacon Gaming, beraberindeki oyun stüdyoları ile beş yeni yaşam simülasyon oyununun duyurusunu yaptı. BIGBEN Grup’a ait olan Bigben Interactive’in 2019’da aldığı adıyla oyun yapımcısı Nacon’dan taze haberler var.

Birinci şahıs simülasyon oyunları bilindiği üzere hem PC hem de konsollarda oyuncuların sevdiği kategorilerden. Oldukça popülerleşen simülasyon oyunlarının arasında gerçekçilik ve mesleki empati deneyimi için fark yaratacağı yönünde beklentiler var. Lesquin merkezli bir Fransız video oyun şirketi olan Nacon Gaming, beraberindeki oyun stüdyoları ile beş yeni yaşam simülasyon oyununun duyurusunu yaptı.

“Hayalini kurduğumuz meslekleri hayata geçirebiliriz”

Oluşturulan LIFE serisi ile temsil edilen her meslek için uzmanlarla ortak çalışmalar gerçekleştirildi. Oyun geliştiricileri, 5 oyunun da simülasyonunu tasarladıkları meslek gruplarından danışmanlarla işbirliği içinde uzman  stüdyolarda hazırlamaya başladı. 10 adet oyun stüdyosuna sahip olan şirket, oyun üretiminin en az yüzde 70’ini dış desteksiz, kendi içinde geliştirmeyi hedefliyor. Nacon’un Yayın Müdürü Benoit Clerc’in açıklamaları tam da oyunların mesleki yaşamlara değinmesi ile ilgili:

“Elimizdeki medya araçlarını kullanarak hayalini kurduğumuz mesleklerin günlük yaşamlarını hayata geçirebiliriz” 

Oyuncuları neler bekliyor?

Mesleki simülasyonlar ile yayıncı, tek marka altında benzersiz yaşam ortamlarını sunuyor. Çeşitli mesleklere ilişkin belirli görevleri gerçekleştirmeyi ve çalışmaları planlayıp yönetmeyi birleştiren oyunlar tasarlanıyor. Başarılı bir cerrah, damakta enfes tat bırakan ödüllü bir şef veya bir mimar gibi profesyonellerin yaşamını deneyimleme imkanı bulunacak. İnşaat sektöründe yer almak isteyenlerin kendisini test edebileceği, yemek yapmaya bayılanların şef olacağı, kandan korkmayan ve can kurtarmak isteyen kahraman ruhluların da cerrahlığı deneyimleyeceği simülasyonlar…

Hangi meslekler var?

Cerrahlık, inşaat-mimari, restoran yönetimini kapsayan şef, otel yönetimi ve demiryolu taşımacılığı tasarlanan beş meslek dalı olarak duyuruldu. Şu anda geliştirilmekte olan 5 video oyunun ismi ise bu meslek gruplarına bağlı olarak belirlendi… Train Life, Hotel Life, Chef Life, Surgeon Life, Architect Life .

2021-2022 arası çıkması beklenen ve tasarım sürecindeki 5 oyundan duyurulan ön bilgiler şu şekilde:

Train Life (Simteract)

Demiryolu simülatörü. Gerçekçi bir tren sürüş deneyiminin yanı sıra, bir demiryolu simülatöründe şirketinizin gelişimini de yönetebileceksiniz. Kondüktör kiralama, lokomotif satın alma, ağ yaygınlaştırma ve sözleşmelerle uğraşma bunlardan birkaçı.

Hotel Life (RingZero Game Studio)

Bir tatil simülatörü. Oyuncular, pastoral bir tatil beldesinin mutfağında neler döndüğüne dair deneyim sunan otelin günlük işleyişini yönetmekle görevli olacak. Misafirlerin otele girişinden çıkışlarına kadar çeşitli aktiviteleri ve eğlendirilmelerini de kapsayan sorumluluklar tasarlanıyor.

Chef Life (Cyanide Studio)

Bir restoran simülatörü. Chef Life’da restoranın tüm yönlerini kontrol etmek gerekecek. Malzemelerin tedariğinden tabak kaplamaya, ekipleri denetlemekten dekoru tasarlamaya çeşitli görev ve sorumluluklar yer alacak. Bu sorumlulukları yönetirlen en başarılı yemek sunumlarını hazırlamak da cabası.

Surgeon Life (RingZero Game Studio)

Bir hastane simülatörü. Özel bir kliniği yönetecek olan oyuncular, cerrahi prosedürleri yerine getirecek. Hastaların kahrını çekmek ve hasta bakım ekiplerini yönetmek de dahil.

Architect Life (SimFabric)

Mimari bir simülatör. Hayalinizdeki binaları, evleri ya da müşterilerin evlerini inşaat ve tasarımının tüm aşamalarında çalışmalar gerçekleştirilecek. Planlar hazırlamak, bütçe ayarlamak, işçi çalıştırmak da dahil görevlere. Sözleşme şartlarını yerine getirmek için sorunsuz yönetim sergilemek gerekecek.

Öncesinde oyun yayıncılığı, oyun cihazlarının tasarımı ve dağıtımı gibi hizmetlerle 20 yılı aşkın süredir oyun pazarının çeşitli alanlarında olan Nacon, bu yeni atılım ile mesleki yaşam simülatörleri ile oyuncuları buluşturacak.

Diren Eyidoğan
Oyun Günlüğü Yazarı - 2021'den bu yana haberler ve dosyalar hazırlıyor.
    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments