DonanımOyun HaberleriPlayStation

PlayStation 5 Pro resmen duyuruldu!

1

GPU yükseltmesi, gelişmiş ışın izleme, 2 TB SSD depolama alanı ve PlayStation Spectral Super Resolution gibi özellikleriyle PlayStation 5 Pro resmen duyuruldu.

Sony, PlayStation konsolunun yeni üyesi PlayStation 5 Pro‘yu resmen duyurdu. PS5 Pro, 7 Kasım 2024’te piyasaya sürülecek ve ön siparişler 26 Eylül 2024’te başlayacak.

Yeni nesil oyun deneyimi sunacak konsol GPU yükseltmesi, gelişmiş ışın izleme, 2 TB SSD depolama alanı ve PlayStation Spectral Super Resolution gibi özellikleriyle öne çıkıyor.

PS5 Pro özellikleri

PlayStation 5 konsolunun baş mimarı Mark Cerny’nin tanıtımını yaptığı PlayStation 5 Pro’nun özellikleri ise şu şekilde:

Yükseltilmiş GPU: PS5 Pro ile mevcut PS5 konsolundan yüzde 67 daha fazla İşlem Birimine ve yüzde 28 daha hızlı belleğe sahip bir GPU’ya geçiliyor. Genel olarak bu, oyun için yüzde 45’e kadar daha hızlı işleme sağlayarak deneyimi çok daha akıcı hale getiriyor.

Gelişmiş Işın İzleme: Işığın daha dinamik yansımasını ve kırılmasını sağlayan daha da güçlü ışın izleme özelliği eklendi. Bu, ışınların mevcut PS5 konsolunun iki katı ve zaman zaman üç katı hızlarda atılmasına olanak tanır.

Yapay Zeka Güdümlü Yükseltme: Ayrıca, olağanüstü miktarda ayrıntı ekleyerek süper keskin görüntü netliği sağlamak için makine öğrenimi tabanlı bir teknoloji kullanan yapay zeka odaklı bir yükseltme olan PlayStation Spectral Super Resolution da sunuluyor.

PS5 Pro ne kadar?

PlayStation 5 Pro’nun fiyatı 799 euro/699 dolar olarak belirlendi.


Sony Interactive Entertainment CEO’su Hideaki Nishino, “PS5 yolculuğumuz, yıllar boyunca bizi destekleyen ve oyun sevgilerini bizimle paylaşan milyonlarca oyuncu olmadan mümkün olmazdı. Oyuncular hangi konsol seçeneğini seçerse seçsin, ister PS5 ister PS5 Pro olsun, herkese ihtiyaçlarına uyan en iyi oyun deneyimini sunmak istiyoruz.” dedi.

Aralarında Marvel’s Spider-Man 2, The Last of Us Part 2 Remastered ve daha birçok oyunun yer aldığı ilk ‘PlayStation 5 Pro Enhanced’ oyunları açıklandı. Tüm listeye buradan göz atabilirsiniz.

Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Ali
Ali
7 gün önce

Bu özellikler iyi ama fiyat bizi aşar :/