MobilOyun HaberleriPlayStation

PlayStation oyunları mobile geliyor

0

Sony, en büyük PlayStation oyunlarıyla birlikte mobil oyun sektörüne büyük bir giriş yapmayı planlıyor.

  • Haber, Sony’nin yayınladığı bir iş ilanıyla oraya çıktı.
  • İş ilanında Sony’nin en büyük serilerini mobile taşıma planları olduğu belirtiliyor.
PlayStation
PlayStation

Head of Mobile, PlayStation Studios, SIE için bir iş ilanı, “PlayStation’ın en popüler serilerini mobil cihazlar için başarıyla uyarlamaya odaklanma” planlarını ortaya koyuyor.

Öyleyse ne beklemeliyiz? PlayStation’ın en popüler serileri arasında Naughty Dog’un Uncharted ve The Last of Us serisi, Polyphony’nin Gran Turismo, Sony Santa Monica’nın God of War ve Insomniac’ın Ratchet & Clank bulunuyor. Belki de bu yeni girişimin bir sonucu olarak bu oyunların mobil versiyonlarını göreceğiz. Ama nefesimizi tutmamakta fayda var. İş ilanı, üç ila beş yıllık bir zaman çerçevesi için bir yol haritasının geliştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Sony’nin halihazırda PlayStation, PS Remote Play uygulaması, sonsuz koşucu Run Sackboy! Run!, bulmaca oyunu Uncharted: Fortune Hunter, AR uygulaması God of War | Mimir’s Vision ve Supermassive’in Hidden Agenda ve Flavorworks’ün Erica gibi oyunları yayınlayan PlayStation Mobile, Inc. adlı bir mobil yayıncılık şirketi var.

Sackboy - Wikipedia

Sony’nin halihazırda PlayStation ve PS Remote Play uygulaması, sonsuz koşucu Run Sackboy! Run!, bulmaca oyunu Uncharted: Fortune Hunter, AR uygulaması God of War | Mimir’s Vision ve Supermassive’in Hidden Agenda ve Flavorworks’ün Erica gibi oyunları yayınlayan PlayStation Mobile, Inc. adlı bir mobil yayıncılık şirketi var.

İlginç bir şekilde Sony, Horizon, Everybody’s Gone to the Rapture ve Days Gone gibi PlayStation oyunlarını PC’de yayınlamak için de PlayStation Mobile, Inc.‘i kullanmıştı.

Mobil sektör elbette büyük bir mecra. Pokémon Go, Candy Crush, PUBG, Genshin Impact ve Roblox’un hepsi ayda yüz milyonlarca dolar kazanıyor. Sony’nin bu kazançlı sektörde daha büyük bir yer almak istemesine şaşırmamak gerek.

Sony’nin PlayStation stüdyolarında “huzursuzluk uyandıran” bir “gişe rekorları kıranlara saplantı” olduğunu iddia eden Bloomberg raporunun hemen ardından gelen bu haber, Sony’nin gelecek planlarını ortaya çıkarıyor.


Özge Güzel
Oyun Günlüğü Kıdemli Editörü / Senior Editor