MobilOyun HaberleriPC

PUBG Lite rafa kalkıyor!

0

PUBG Lite severleri üzen haber geliştirici firmadan geldi… 29 Nisan itibariyle geliştirici Krafton’un kararına göre PUBG Lite kapatılacak.

  • PUBG Lite severleri ne bekliyor?
  • PUBG’nin yine oynaması ücretsiz olan yeni bir mobil versiyonu “PUBG New State’i” piyasaya sürmeye hazırlanılıyor.
  • PUBG New State’e ön kayıtlar açıldı

PlayerUnknown’s Battlegrounds… Yani PUBG… Dünya üzerinde en çok indirilen ve oynanan oyunlardan biri. Adını duymayan ya da oynanışına denk gelmeyen yoktur. Oyunlara ilgisi olsun olmasın sayısız kişinin dikkatini çekmiştir bu oyun… Piyasaya sürüldüğü 2017 yılından beri de oynanmaya devam ediyor. Dile kolay dünya üzerinde tam 600 milyon kez indirildi. Bu Battle Royale tarzı oyun 50 milyon aktif oyuncuya da sahip.

Oyunun çıkmasının ardından daha az sistem gereksinimine ihtiyaç duyan Lite versiyonu da Ekim 2019’da Tayland’daki Beta testlerinin ardından Avrupa’da indirmeye açıldı. Geliştirici firma, böylece daha çok kişiye ulaşmayı hedefledi. Öyle de oldu.. Çoğu oyuncu için güzel bir haberdi bu. Fakat yine kötü haberi geliştirici firma verdi.  PUBG Lite’nin rafa kalkma zamanı geldi dendi. Yani kısaca artık PUBG Lite’cilere “ÇORBA PARASI” yok.

Üstelik Krafton neden kapatılma kararı alındığını belirtmiyor… Fakat paylaştıkları mesajda birebir bu cümleler yazıyor; “Bizimle birlikte olan şaşırtıcı sayıda PUBG Lite hayranının tutku ve desteği için derinden minnettarız. COVID-19 salgınının yorucu zamanlarında, PUBG Lite’ın hayranlarımıza güvende kalmanın eğlenceli bir yolunu sağladığını umuyoruz. Ne yazık ki, çok tartıştıktan sonra zor bir karar verdik ve yolculuğumuzun sona ermesinin zamanı geldiğini farkettik. PUBG Lite hizmetinin 29 Nisan 2021’de sona ermesinin planlandığını üzülerek bildiriyoruz.

Kapanma için verilen tarih 29 Nisan 2021 ama geliştirici firma Krafton şimdiden oyunun web sayfasını, oyuncu desteğini ve tüm yeni indirmeleri devre dışı bıraktı. Fakat hali hazırda oynayanlar için kapatılana kadar oyun içi krediler normal şekilde kullanılabilecek.

Bu haber PUBG severleri üzmesin… Lite versiyon rafa kalkarken Krafton, PUBG’nin yine oynaması ücretsiz serinin yeni bir mobil versiyonu olan PUBG New State’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yayınlanma tarihi 25 Şubat 2021 olarak açıklansa da, şuanda sadece ön kayıt yapma seçeneği bulunuyor.

Sizce yeni PUBG oyunu diğer oyunlardan bu versiyonda neyi farklı yapacak? Hızla artan “HİLE” şikayetleri bu oyun ile son bulacak mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.