Oyun HaberleriPCRöportaj

Silent Express ile gizemli tren yolculuğuna hazırlanın!

0

Gizemli bir treni çağırarak maceraya atıldığınız co-op korku oyunu Silent Express, Gaming İstanbul’daki öne çıkan yerli yapımlarından biri oldu. Miase Games ile oyunları hakkında konuştuk.

Silent Express

Konya merkezli video oyun stüdyosu Miase Games tarafından geliştirilen co-op korku oyunu Silent Express, Gaming İstanbul’daki öne çıkan yerli yapımlarından biri oldu.

Gizemli bir treni çağırarak maceraya atıldığınız oyunda her yeni mekan, karanlık sırlarla dolu ve geçmişin gölgeleriyle çevrili. Oyuncuların amacı sekiz vagonlu trende bombaları bulup imha etmek. Kör bir biletçi ve tehlikeli yaratıklarla dolu oyunda zamana karşı yarışacak, bombaları bulacak ve hayatta kalmaya çalışacaksınız!

Miase Games ekibi GİST 24’te!

Gaming İstanbul’da stantlarını ziyaret ettiğimiz Miase Games ekibi, sorularımızı yanıtladı. Yedi ay önce kurulduklarını açıklayan geliştirici ekip ilk projeleri Silent Express hakkında şunları söyledi:

“Oyunumuz birinci şahıs aksiyon korku oyunu. Bir mezarlıkta doğuyoruz ve orada bir treni çağırıyoruz. Ana görevimiz radyoaktif bombayı bulup imha etmek. Bunun haricinde oyun içinde mücadelelerimiz olacak. Trende kör bir biletçimiz var ama kendisi çok iyi duyuyor. Bizim seslerimizi duyup dürtecek. Mini bosslar var. Varyantlar var. Bu varyantları Rick and Morty’deki portal tabancasına benzetebiliriz. Oyun sadece tek düze bir şekilde gitmeyecek bu varyantlarla. Oyunu oynayıp bize fikir veren oyuncularımızla sürekli gelişimde olacak.”

GİST’in oyuncu etkileşimini vurgulayan Miase Games ekibi, “Direkt olarak oyuncuların gelip oyunumuzu denemeleri ve geri dönüşlerini almak iyi oluyor. Ayrıca burada indie alanında diğer oyun geliştiricilerinin de fikirlerini alma imkanımız olduğu için etkili bir fikir alışverişi durumu var.” dedi.

Son olarak da Türk oyun sektörüne ilişkin açıklama yapan ekip, “Türkiye’de genelde mobil oyun ağırlıklı görüldüğü üzere. PC oyunlarına da son zamanlarda yavaş yavaş ağırlığı vermeye başladık. Mobil yapabiliyorsak PC de yaparız diyoruz. Black State bize güzel bir ilham kaynağı oldu. Biz de bir şeyleri başarabiliriz hissi var. Bunu öncesinde her ne kadar Türkiye merkezli olmasa da Crysis sayesinde Crytek ispatlamıştı. Onlar bir nevi yolu açtı, biz de bundan faydalanarak ilerliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Silent Express oyununa destek olmak için Steam’den oyunu istek listenize alabilirsiniz.

Miase Games ekibine Oyun Günlüğü olarak başarılar dileriz.

Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Helin Çelik
Oyun oynamayalı da uzun zaman olmuştu...

Comments

Leave a reply

You may also like