Oyun HaberleriOyun şirketleri ve stüdyoları

StartGate, #INSPIRE2BUILD İstanbul’a ev sahipliği yaptı

0

Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girişimcilik Merkezi StartGate, Paris ve Tel Aviv’in ardından üçüncü edisyonu İstanbul’da düzenlenen AWS for Games #Inspire2Build Istanbul etkinliğine ev sahipliği yaptı.

StartGate, #INSPIRE2BUILD

StartGate ev sahipliğinde düzenlenen AWS for Games #Inspire2Build İstanbul etkinliğinde hem oyun endüstrisindeki en son trendler ve teknolojiler hem de oyun geliştirme ve ölçeklendirmeye yönelik öngörüler ve en iyi uygulamalar paylaşıldı. 100’den fazla şirketten 200’ü aşkın endüstri liderini, stüdyoyu, yayıncıyı ve oyun geliştiriciyi bir araya getiren etkinlik, oyun dünyasındaki değişimlere nasıl uyum sağlanacağına yönelik değerli bilgiler sundu.

Hem teknik konulara hem de iş dünyasındaki gelişmelere yönelik sunumlar yapan 25 konuşmacının yer aldığı etkinlik, sekiz panelde gerçekleşti. Panellerde oyunda bulut dönüşümlerden Amazon teknolojileri ile nasıl oyun üretilebileceğine, oyun dünyasında erişilebilirlikten üretken yapay zekanın oyun endüstrisinde yarattığı yeniliklere, risk sermayesinden endüstrideki en yeni teknolojilere kadar geniş bir perspektif yaratıldı. Konuşmacılar, sunumlarında Amazon Ads ve Twitch dahil olmak üzere One Amazon gücünden yararlanma ve müşteri kullanım örneklerine de odaklandı.

Farklı seviyelerden ve türlerden oyun geliştiricilerin etkileşimli hikayelerini ve ne şekilde deneyim oluşturduklarını paylaştıkları etkinlik; katılımcılara oyun geliştirme yolculuğunun neresinde olurlarsa olsunlar, ekiplerinin büyüklüğü ne olursa olsun karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelme konusunda farklı bakış açıları sağladı. AWS For Games #INSPIRE2BUILD Istanbul; ayrıca yatırım konusunda da başarılı vizyonlar sundu. Sunumlarda oyun geliştiricilere yatırımcılarını nasıl seçecekleri, yatırımcıların hangi kriterleri önceliklendirdikleri, yatırım öncesi ve sonrasında neler yapılıp yapılamayacağına dair paylaşımlar yapıldı.

Amazon teknolojilerinin deneyimler üzerinden aktarıldığı panellerin sonunda StartGate Campus’un benzersiz açık hava terasında networking etkinliği gerçekleşti. DJ performans eşliğinde gerçekleşen etkinlikte oyun endüstrisi profesyonelleri B2B görüşmeler gerçekleştirdi, potansiyel iş birliklerini değerlendirdi.

“İnovasyonun ve iş birliği ile oyunun dinamiklerini değiştireceğiz”

İlgi çekici içerikleri ve aydınlatıcı deneyim aktarımlarıyla ilham veren etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren StartGate CEO’su Mustafa Cihat Durmuş, oyun endüstrisinde iş birliklerin ve inovasyonun önemine değindi ve bu tür etkinliklerin, oyun geliştiricilere ve endüstriye sağladığı katkılardan bahsetti.

Sektör profesyonellerini bir araya getiren bu tür organizasyonların, oyun dünyasının geleceğini şekillendirmede önemli olduğunu vurgulayan Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:

“StartGate olarak, oyun endüstrisinde birçok yenilikçi ve ilham verici etkinlik yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. StartGate olarak misyonumuz; oyun geliştiricilere ihtiyaç duydukları kaynakları, bilgiyi ve ağı sağlayarak, onların yenilikçi projeler üretmelerine destek olmak ve böylece global oyun endüstrisinde rekabetçi bir konuma gelmelerine yardımcı olmak. AWS ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik de bu misyonun ve küresel vizyonumuzun bir parçası. Gelecekte de bu tür etkinliklerle sektöre katkı sağlamaya devam edecek, inovasyonun ve iş birliğinin merkezinde yer alarak oyun dünyasının dinamiklerini değiştirmeye ve öncü rolümüzü pekiştirmeye devam edeceğiz.”


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.