GamescomOyun HaberleriPC

Tarihi şehir kurma oyunu Land of the Vikings duyuruldu!

2

Viking döneminde geçen şehir kurma strateji oyunu Land of the Vikings duyuruldu. Oyun Gamescom 2022’de yeni demosuyla oyuncuların beğenisine sunulacak.

Land of the Vikings

Ankara merkezli Türk oyun stüdyosu Laps Games tarafından geliştirilen ve Hollanda merkezli video oyun yayıncısı Iceberg Interactive tarafından 2022’nin 4. çeyreğinde erken erişime girecek olan Viking döneminde geçen şehir kurma strateji oyunu Land of the Vikings duyuruldu.

Laps Games oyunun Steam üzerinden PC platformuna geleceğini açıkladı. Oyun erken erişim aşamasının ardından Türkçe dil desteğine kavuşacak.

Laps Games Gamescom’da

Gamescom 2022’de yer alan Laps Games, Salon 4.1’deki A024 numaralı standında oyunseverleri bekliyor olacak. Standı ziyaret eden oyuncular hem oyun geliştiricileri ile birebir tanışıp konuşacak hem de oyunu oynayabilecek.


Land of the Vikings hakkında tüm detaylar

Land of the Vikings’de oyuncular yeni bir Viking köyünün Jarl rolünü üstlenecek. Akıllı bir Jarl, kaynakları yönetmeli, zorlu koşullardan ve düşman baskınlarından sağ çıkmalı ve diğer Vikinglere sosyal çatışmalarda birlikte çalışmaları için rehberlik etmelidir.

Köylerini gelişen bir şehre dönüştürmek oyunculara kalmış. Ama tabii ki bu yolda tamamen kendi başlarına değiller; İskandinav tanrıları, ibadetleri karşılığında oyunculara farklı bonuslarla yardım ediyor.

Land of the Vikings

Her köylü benzersiz özelliklere sahip!

Ağaçları kesin, ekinleri ekin ve büyütün, vahşi yaşamı avlayın, çevredeki denizlerden ve fiyortlardan maden çıkarın ve balık avlayın. Kışa daha uzun süre dayanabilmenizi ve yerleşim yerinizi her mevsimde daha çok genişletebilmenizi sağlamak için erzaklardan Vikinglere kadar kaynaklarınızı dikkatli bir şekilde yönetin. Köylülerinizin her biri kendi başına bir karakterdir. 20’den fazla özelliğe sahip köylüleriniz, güçlü yapılı veya ağzı çok iyi laf yapan kurnaz köylüler olabilir. Çalışan köylüleri işte bu özelliklere göre bir göreve atamanız lazım, yani becerilere ve yeteneklere dikkat edin. Unutmayın, tüm Vikingler birbirine benzemez ve her işte eşit derecede iyi değildirler!

Vikingleriniz yeni aileler kuracak

Köyünüz büyüdükçe daha fazla Viking, size katılmak isteyecektir. Onları kabul etmeyi veya geri çevirmeyi seçebilirsiniz. Zamanla Vikingleriniz yeni aileler kuracak, yeni aileler kurdukça yeni nesiller doğuracak, bu şekilde soylarını genişletecek ve köyünüzü güçlendirecekler. 

Şiddetli hava olaylarında hayatta kalın

Bu topraklar, göklerden indiğinde yangın başlatan yıldırımlardan depremlere kadar köyünüze birçok zorluk getirecek. Bir araya gelin ve bu felaketlere elinizden geldiğince dayanın. Mevsimler bazı felaketleri de beraberinde getirir. Kasırgalara ve kar fırtınalarına ya da onlar olmasa bile sadece kış mevsiminin uzun ölümcül soğuğuna hazır olun. Vikinglerinizi sıcak tutmak ve onlara besin sağlamak için yakacak odun ve yiyecek depoları hazırlayın!

Land of the Vikings

Ticaret ve baskın

Komşularınız erzak ve altın için mükemmel bir kaynaktır. Bir Ticaret Rıhtımı inşa ettiğinizde, gemiler çeşitli kargolarla sizi ziyaret edecek. Kendi ticaret misyonlarınızı da gemiye yetecek kadar köylünüz ve en önemlisi mürettebata yakıt sağlayacak kadar biranız olduğu sürece gönderebilirsiniz! Unutmayın, her iyi Jarl, gücün zafere giden en iyi yol olduğunu bilir! Altın ve gümüş yağmalamak sonucunda da şöhret puanları kazanmak için yabancı köylere baskın yapın. Zaferinizi garantilemek için Vikinglerinizi eğitin ve güçlendirin.

Kutlayın ve süsleyin

Sınırlara yer yok! Evlerinizi dilediğiniz yere inşa edebilir, köyünüzü istediğiniz gibi tasarlayabilir ve Vikinglerin mutluluğunu artırabilirsiniz. Hatta Odin veya Freya için anıtlar inşa edin ve dilediğiniz gibi Viking gemilerinizin görünümünü özelleştirin. Size bir sırrımız söylemek istiyoruz! Erken Erişim güncellemelerinden birinde Bina Editörü ile evlerin görünümünü bile değiştirebileceksiniz.

Land of the Vikings

Yaşamın teknoloji ağacı Yggdrasil

Hayat Ağacında şöhret puanları harcayarak yeni binaların ve bonusların kilidini açın. Bira yapımını keşfedin ve köylülerinizin dinlenmesi için bir taverna inşa edin. Daha iyi giysiler mi istiyorsunuz? O zaman yün toplamak ve kumaş dokumak için keçi yetiştiriciliğine yatırım yapın. Daha kaliteli yaşam ve kaynaklar yarattıkça Vikingleriniz daha sağlıklı ve mutlu olacak, köyünüz gelişecek!


Land of the Vikings sistem gereksinimleri

Land of the Vikings oyuncu dostu sistem gereksinimlerine sahip. Önerilen ayarlarda 8 GB RAM yeterli olurken, 10 GB’lık makul bir depolama ihtiyacı da öne çıkıyor. İşte Land of the Vikings minimum ve önerilen sistem gereksinimleri.

Land of the Vikings minimum sistem gereksinimleri

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 7
  • İşlemci: 3 GHz Dual Core Processor
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Ekran Kartı: GTX 960 Series or Equivalent
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 10 GB kullanılabilir alan

Land of the Vikings önerilen sistem gereksinimleri

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 8/10
  • İşlemci: 3.2 GHz Quad Core Processor
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: GTX 1060 Series or Equivalent
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
Land of the Vikings

Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.