The Long Dark
Oyun HaberleriPCPlayStation

The Long Dark yapımcılarından yeni bölüm hakkında açıklama

0

The Long Dark’ın geliştiricileri Dördüncü Bölüm’ün ilerleyişini ve oyuncuların ileriye dönük olarak ne istediklerini kapsayan bir yazı yayınladı.

  • Yazıda pandeminin yeni bölümün yapım süreci üzerindeki etkisinden bahsediliyor.
  • Oyunun yaratıcısı, tam bir çıkış tarihi belli olmasa da yapım sürecinin son kademesinde olduklarını bildirdi
The Long Dark

Hayatta kalma oyunu The Long Dark‘ın hayranlarına, oyunun yaratıcısı Raphael van Lierop tarafından Bölüm Dört’ün ilerleyişiyle ilgili bir güncelleme verildi. Geliştirici günlüğünde Raphael, öğeleri kaldırma veya eklemenin arkasındaki kararlar da dahil olmak üzere bölüm geliştirme sürecini özetliyor ve ayrıca oyunun ve stüdyonun geleceğine bakıyor.

The Long Dark’ın en son geliştirici günlüğü, Raphael’in “ürettiğimiz en karmaşık bölümlerden biri” olarak tanımladığı hikaye odaklı bir bölüm geliştirmenin neye benzediğini anlatıyor. Gönderi, bu küresel salgın sırasında stüdyonun karşılaştığı zorluklarla ilgili bazı ayrıntılara giriyor.

The Long Dark: Episode 4 güncellemesi

Raphael daha geçen yıl ağustos ayında bir geliştirici günlüğünde topluluğa hitap etti ve 4. Bölüm’ün gecikmesini özetlemişti. İçinde Raphael, COVID-19’un takımın son bölümü çıkarması üzerinde nasıl büyük bir etkisi olduğunu açıkladı.

Gönderi, bu bölümleri oluşturmanın geliştirme sürecinden ve bunun her zaman içeriği kesmeyi veya gerektiğinde içerik ekleme hakkında konuşmaya devam ediyor. Raphael, 4. bölümle birlikte üzerinde çalıştıkları yeni bir mekaniği de oyuna ekleyeceklerini yazdı.

Çıkış tarihi bekleyenler için henüz kesin bir tarih yok. Günlük, ekibin şu anda son aşamada olduğunu belirtiyor. Oyuncular, 4. Bölüm yayınlanmadan önce bir tanıtım fragmanı ve tarih duyurusu bekleyebilirler.

Dördüncü Bölüm ve Beşinci Bölümün ötesinde Raphael, The Long Dark’ın ve bir bütün olarak stüdyonun geleceğine odaklanıyor. Oyuncuların, epizodik sürümler sona erdikten sonra The Long Dark’ın nereye gittiğini görmek istediklerine ilişkin düşüncelerini ve fikirlerini vermek için doldurabilecekleri yararlı bir anket var.

Geliştirici günlüğü, The Long Dark’ın başlangıcından bu yana ne kadar ilerlediğine bir göz atıyor. Bugüne kadar, bu eşsiz oyunda soğukta hayatta kalma koşullarını yaşayan yaklaşık 8,5 milyon oyuncu var. Bu rakamlardan 3,5 milyonu Xbox Game Pass ve Epic Games Store aracılığıyla geldi.

Biz elimizden geldiği şekilde özetlemeye çalıştık eğer yazının tamamını okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Özge Güzel
Oyun Günlüğü Kıdemli Editörü / Senior Editor