Oyun HaberleriPC

The Long Dark yapımcısından yeni oyun sürprizi!

0

The Long Dark oyununun geliştiricisi Hinterland Studio, Unreal Engine 5 etkinliğinde EU5 motoru kullanan stüdyolar arasında gösterildi. Stüdyonun resmi olarak hangi oyun üzerinde çalışıldığı açıklanmasa da yeni oyunun Unreal ile geliştirildiği resmiyet kazandı.

  • The Long Dark 2 mi geliyor?
  • Resmi açıklama gelmesini bekliyoruz.
  • Ancak yeni oyunun Unreal ile geliştirildiği resmiyet kazandı.
The Long Dark

Hem Vancouver hem de Victoria’da stüdyosu bulunan Kanadalı video oyun yapım şirketi Hinterland Studio, 22 Eylül 2014’te geliştirdiği The Long Dark‘ı Unity oyun motoruyla geliştiriliyor. 3 gün önce gerçekleştirilen State of Unreal etkinliğinde görünen o ki, stüdyo oyun motorunda değişikliğe gidiyor.

Unreal Engine 5’in tam sürümünün çıkışında gerçekleşen etkinlikte UE5 kullanan stüdyolarda Hinterland Studio da göze çarptı. Mevcut The Long Dark için artık oyun motoru değişimi zor olsa da yeni oyun için resmen Unreal kullanılacağı belli olmuş oldu.

Hinterland Studio – UE5

Stüdyonun kurucusu ve direktörü Raphael van Lierop, yeni bir oyun üzerinde çalıştıklarını daha önce geliştirici bloğunda söylemişti. Bu haberle de yeni oyuna ilişkin ilk ve en önemli detaylardan biri ortaya çıkmış oldu. Lierop da sosyal medya hesabından UE5 paylaşımı yaptı.

Peki The Long Dark 2 mi geliyor? Bu konuda açıkçası resmi bir haber yok. Bizim kanaatimiz açık dünya hayatta kalma türünde büyük bir başarı sağlamış oyunun ardından hemen ikincisini çıkarmanın pek olası olmadığı… Muhtemelen yeni oyun farklı bir hikaye ve yapıda olacak. Tabii bu sadece bir yorum. Takipteyiz.


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.