Oyun HaberleriOyun MotoruUnity

Unity geri adım attı: Ücret politikası değişti!

0

Unity, son fiyat politikası değişikliğine gelen tepkilerin ardından özür dileyerek, yeni kararını açıkladı.

Unity

Unity Create lideri Marc Whitten, ‘Çalışma Zamanı Ücreti’ politikasına gelen tepkilerin ardından geri adım attı. Unity Blog’da kararı duyuran Whitten, “Yeni Çalışma Zamanı Ücreti politikamızı duyurmadan önce daha çok kişiyle konuşmalıydık ve geri bildirimlerinizi daha fazla dikkate almalıydık.” diyerek öz eleştiride bulundu.

“Bu politikayla amacımız, sizi bugün ve yarın desteklemeye devam edebilmemizi ve oyun motorumuza derin yatırım yapmaya devam edebilmemizi sağlamaktır.” diyen Whitten, “Unity’yi harika yapan şey sizlersiniz ve güveninizi kazanmak için dinlememiz ve çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeni fiyat politikasını açıklayan Whitten, “Endişelerinizi duyduk ve bunları gidermek için duyurduğumuz politikada değişiklikler yapıyoruz.” dedi. İşte yeni fiyat politikası:

  • Unity Personal planımız ücretsiz kalacak ve Unity Personal üzerine oluşturulan oyunlar için Çalışma Süresi Ücreti alınmayacaktır. Limiti 100 bin dolardan 200 bin dolara çıkaracağız ve Made with Unity açılış ekranını kullanma zorunluluğunu kaldıracağız.
  • Son 12 aylık geliri 1 milyon dolardan az olan hiçbir oyun ücrete tabi olmayacaktır.
  • Unity Pro ve Unity Enterprise’daki yaratıcılar için de geri bildirimlerinize göre değişiklikler yapıyoruz.
  • Çalışma Zamanı Ücreti politikası yalnızca Unity gönderiminin 2024 ve sonrasındaki bir sonraki LTS sürümünden itibaren geçerli olacaktır. Şu anda gönderilen oyunlarınız ve şu anda üzerinde çalıştığınız projeler, onları Unity’nin bu yeni sürümüne yükseltmeyi seçmediğiniz sürece dahil edilmeyecektir.
  • Çalışma süresi ücretine tabi oyunlar için size %2,5’lik bir gelir payı veya her ay oyununuzla etkileşime giren yeni kişi sayısına göre hesaplanan tutar arasında seçim yapma olanağı sunuyoruz. Bu sayıların her ikisi de halihazırda elinizde bulunan verilerden yola çıkılarak rapor edilmektedir. Her zaman daha az miktarda faturalandırılırsınız.

Marc Whitten, yaratıcılar için en iyi motoru geliştirmeye devam etmek istediklerini söyleyerek, “Biz bu sektörü gerçekten seviyoruz ve bunun nedeni sizsiniz.” dedi.


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.