Oyun HaberleriOyun MotoruUnity

Unity’den geliştiricileri üzecek ‘ücret’ kararı!

0

Unity gelecek yıl yeni bir ‘Çalışma Zamanı Ücreti’ sunmayı ve geliştiricilere ulaştıkları kurulum sayısına göre ücretlendirmeyi planlıyor.

Unity şaşırtan bir karar alarak 1 Ocak 2024 itibariyle oyun motorunu kullanan tüm geliştiricilerden projelerdeki kopya başına ücretlendirmeye gidecek.

Unity’den yapılan açıklamada, “İçerik oluşturucular indirme başına yalnızca bir kez ödeme yapar.” denildi. İşte açıklanan tüm ödeme planları:

  • Unity Personal ve Unity Plus: Unity Çalışma Zamanı Ücreti, Unity Personal ve Unity Plus ile yapılan, son 12 ayda 200.000 ABD Doları veya daha fazla kazanç sağlayan VE en az 200.000 ömür boyu yüklemeye sahip oyunlar için geçerli olacak.
  • Unity Pro ve Unity Enterprise: Unity Çalışma Zamanı Ücreti, Unity Pro ve Unity Enterprise ile yapılan ve son 12 ayda 1.000.000 ABD Doları veya daha fazla gelir elde eden VE en az 1.000.000 yüklemeye sahip oyunlar için geçerli olacak.

Yapılan açıklamada, “Standart ücret, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, İngiltere ve Japonya dahil 18 ülkedeki yüklemeler için geçerli olacak. Ancak Hindistan gibi gelişmekte olan oyun pazarları indirimli fiyattan yararlanacak.” denildi ancak Türkiye için özel bir açıklama yok. 18 ülkede detaylandırılmamış durumda.

Türk oyun geliştiricileri de kopya başına 0,02 dolardan 0,20 dolara kadar ekstra bir ücret bekliyor.


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.