Oyun HaberleriPlayStationXbox

Valorant konsollara geliyor!

0

Riot Games’in taktiksel nişancı oyunu Valorant, 2020 yılında PC platformu için çıkış yapmıştı. O zamandan beri sadece PC platformunda mevcut olan Valorant, artık konsollara da geliyor.

Valorant – Konsol oynanışı

Ücretsiz çok oyunculu taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu Valorant, PlayStation 5 ve Xbox platformları için duyuruldu. Oyun, 14 Haziran saat 23:00’dan itibaren başlayarak kapalı bir beta sürecine girecek.

Summer Game Fest 2024 sırasında oyunun konsolda nasıl oynandığına dair bir video paylaşan Riot Games, konsollar için tam sürümün ne zaman geleceğine dair bir açıklama yapmadı.

Konsol için özelleştirilmiş oynanış

Riot Games, Valorant’ın konsoldaki oynanışı için özelleştirilmiş bir sistem kullanıldığını söyledi. Bu durumun oluşturacağı rekabetçi farklardan dolayı da platformlar arası eşleşmenin bulunmayacağını da eklediler. Yine de hem konsol hem PC üzerinde oynamak isterseniz tüm ilerlemeniz ve kaplamalarınız iki platform arasında da aktarılabilir halde olacak ve kullanabileceksiniz.

Valorant - Konsol oynanışı
Valorant – Konsol oynanışı

Oynanışın konsolda, kontrolcü ile oynanmak için tasarlanmış gibi hissettirmesini en önemli hedefleri olarak belirlediklerini açıklayan yapım yönetmeni Arnar Hrafn Gylfason sözlerine “Bu işi başaramazsak projeyi bırakmaya hazırlanmıştık. Güzel bir şekilde başardığımızı ümit ediyoruz ama tabii ki son söz, oyuncularımızda.” şeklinde devam etti.

Valorant’ın mobil versiyonu da 2021 yılında duyurulmuştu fakat o zamandan beri bu konu hakkında çok az bilgi paylaşıldı. Konsol versiyonu ise çıkacağı platformlarda Fortnite, Apex Legends ve Overwatch 2 gibi büyük rakiplere sahip.

Valorant konsol betası başlıyor!

Valorant’ın konsollar için beta sürümüne buradan kayıt olabilirsiniz.


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.



Summer Game Fest 2024 tüm etkinlik ve oyun duyuruları için buraya göz atabilirsiniz.


Namık Türk
Oyun Günlüğü Editörü - Samimi bir dille içerik yazmayı çok sever. Ryan Gosling'in "Ben Yazarım" hali.