Oyun Haberleri

Valve CS:GO’yu Steam’den kısa süreliğine kaldırdı

0

PC platformunun en gözde FPS oyunlarından biri olan Counter Strike: Global Offensive’in (CS:GO) Steam sayfasındaki başarımlar, isimler ve diğer oyun dosyaları tüm bölgelerden kaldırıldı. Oyucuları endişelendiren durum kısa sürede açıklığa kavuştu.

⦁ Oyuncular, CS:GO’nun Steam sayfasına girdiklerinde “Bu öğe ülkenizde kullanılamıyor” hatası aldı.
⦁ Bir süre Valve’dan herhangi bir açıklama alamayan oyuncular, bu durumu Valve’ın oyuna Source 2.0 oyun motorunu entegre ettiklerini ve oyunun bu yüzden kaldırıldığını düşündüler.
⦁ Source 2.0 motoru en son Half-Life: Alyx oyununda kullanılmıştı ve iyi eleştiriler almıştı.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive’in (CS:GO) Steam’deki sayfasına giren oyuncular karşılaştıkları hata sonrası hem endişelendi hem de merak içine girdi. Hatanın devam etmesi sonrasında ise bazı sosyal medya kullanıcıları, oyunun Steam mağazasından kaldırılma nedenini uzun süredir heyecanla beklenen Valve Source 2.0 oyun motorunun CS:GO’ya entegre edildiğini, veya geliştiriciler tarafından denendiğini öne sürdü.

CS:GO'daki sorun kısa sürede çözüldü.

Günün sonunda, CS:GO’nun API dosyalarının hata vermesi sonucu kaldırıldığı ve bu süreçte tüm hataların giderildiği ortaya çıktı. Her ne kadar oyuncuların yeni oyun motoru hayalleri şimdilik biraz gecikse de, bu kısa gerginliğin sonrasında oyun tekrardan Steam’de yerini aldı.