Oyun Haberleri

Vungle, mobil oyun analiz şirketi GameRefinery’i satın aldı

0

Mobil performans reklam platformu Vungle, Finlandiya’daki bir mobil oyun analizi hizmet şirketi olan GameRefinery’i satın aldı.

  • GameRefinery’nin Game Intelligence platformunun dünya çapında 70 müşterisi var
  • Platform geliştiricilere bulut tabanlı geliştirici araçları aracılığıyla elde tutma ve para kazanma içgörüleri sağlıyor.
  • Müşteriler arasında Zynga, King, Rovio ve Ubisoft bulunuyor.

GameRefinery için mobil oyun sektörünün SalesForce’u dersek abartmış olmayız. Aynı zamanda Vungel’da sektörde lider bir monetizasyon aracı.

  • GameRefinery, 160 bin oyun uygulamasında derin bağlamsal veri kümeleri sunuyor ve bu, Vungle’ın platformunun reklam verenlerin bağlamsal olarak alakalı kampanyaları hedeflemesine olanak sağlamasına yardımcı olacak.
  • Anlaşma, Apple’ın Reklamverenler için Tanımlayıcı (IDFA) olarak değiştirmesinin ardından kullanıcı edinme performansını artırmayı amaçlayan birçok edinimden biridir. Apple’ın hareketi, hedeflenen reklamcılığa göre gizliliği destekleyecektir.

Eylül ayında Yeni Kullanıcı Edinme CEO’su Brian Bowman, değişikliğin oyun şirketlerinin tüketicileri hedefleme kapasitesine zarar vereceğini ve mobil pazarlamada kesintiye yol açacağını tahmin etmişti. Ve bu, pazarda daha fazla satın almaya yol açacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta Otello, AdColony’yi Dijital Türbin’e 400 milyon dolara satmayı kabul etti ve Vungle daha önce Algolift‘i satın aldı. Bu satın alma sektörde neden önemli ?

  • GameRefinery, Vungle Creative Labs’ın (VCL) kullanacağı görüntü tanıma ve yaratıcı etiketleme yeteneklerini getiriyor.
  • Anlaşma, VCL’nin reklamlar ve kullanıcı edinmeye yönelik yaratıcı çalışma deneyimini GameRefinery’nin stiller ve tür uyumu dahil olmak üzere görsel öğeler hakkında ayrıntılı raporlamasıyla birleştiriyor.
  • Bu, birleşik şirketin en büyük müşterileri için performans önerileri sağlamasına yardımcı olacaktır.

CEO konu hakkında ne düşünüyor ?

GameRefinery, geliştiricilerin en ilgi çekici ve karlı oyunları geliştirmelerine yardımcı olmak için lider bir platform oluşturdu. GameRefinery’nin dünya lideri bağlamsal veri kümeleri, gizlilik odaklı bir ortamda UA (Kullanıcı Edinme) performansını artırarak Vungle’ın platformuna yenilikçi hedefleme yetenekleri getiriyor. GameRefinery’nin görüntü tanıma ve makine öğrenimi etiketleme özelliği, içerik açısından alakalı hikayeler sunmak için yaratıcı iç görüleri güçlendiren Vungle Creative Labs tarafından kullanılacak. “

Vungle CEO’su Jeremy Bondy

GameRefinery’in kurucu ortakları Markus Råmark, Veli-Pekka Julkunen ve Joel Julkunen ile tüm ekip Vungle organizasyonuna katılacak. Ekip, şirketin Finlandiya, Helsinki’deki ofislerinde faaliyet göstermeye devam edecek. Vungle’ın 270 çalışanı ve GameRefinery‘in 30 çalışanı var. Satın alma fiyatı açıklanmadı.

“Birlikte, Vungle, GameRefinery ve AlgoLift, içerik ve yaratıcı geliştirme sürecinde, pazarlama, kullanıcı edinme ve büyüme ekiplerinde ölçekleme aşamasında ve sonuçları ölçüp iyileştirirken veri ekiplerinde oyun ve ürün ekipleriyle konuşan tek platformu sunuyor.”

Vungle CEO’su Jeremy Bondy