Oyun HaberleriPCVizyonXboxZ - OG

War Game: The Making of Stalker 2 belgeseli yayımlandı!

0

GSC Game World ve Xbox ekibi ortak yapım War Game: The Making of Stalker 2 belgeselini yayımladı. 90 dakikalık belgesel, geliştirici ekibin akla gelebilecek her türlü – ve en akla gelmeyecek – zorlukla karşı karşıya kalmasına rağmen oyunlarını geliştirmeye devam edebilme noktasına ulaşmanın ne kadar zor olduğunu gerçekten gözler önüne seriyor.

War Game: The Making of Stalker 2

Ukrayna işgali devam ederken Stalker 2: Heart of Chernobyl‘ın geliştirilme sürecine ışık tutan War Game: The Making of Stalker 2 adlı belgesel yayımlandı.

War Game: The Making of Stalker 2 adlı bu uzun metrajlı belgesel, yaklaşık 500 çalışanı olan Ukraynalı bir video oyunu geliştiricisi olan GSC Game World’ün, Ukrayna’daki savaşın patlak vermesi sırasında 2007 yapımı birinci şahıs hayatta kalma nişancı oyunu Stalker’ın merakla beklenen devam oyununu geliştirmenin zorluklarıyla mücadele ederken yaşadığı duygusal yolculuğuna derinlemesine bir bakış sunuyor.

İddialı bir proje olarak başlayan şey, en hayal edilemez koşullarda şekillenen, son derece kişisel ve tarihi bir çabaya dönüştü.

Xbox ile ortaklaşa hazırlanan ve Andrew Stephan (Power On: The Story of Xbox) tarafından yönetilen bu, şimdiye kadar yapılmış en yürek parçalayıcı “yapım” filmlerinden biridir. Kapılarının önünde savaşın gerçekleriyle yüzleşen gerçek insanların gerçek hikayelerini anlatır.

War Game: The Making of Stalker 2

Stalker 2 belgeselinde neler var?

Belgeselde, Çernobil ve Ukrayna’nın özünü yakalamaktan, çöken bir dünyada kültürel bağımsızlığa, oyun geliştirmeye, kişisel ve kolektif dayanıklılığa ve kayıpların üstesinden gelmeye kadar pek çok tema ele alınıyor.

Bu süreçte Stalker 2 sadece bir oyun olmaktan öteye geçiyor — daha çok yeni bir gerçekliğin izlendiği bir mercek haline geliyor. Geliştiriciler, yaratıcılar ve kurtulanlar olarak ikili rolleriyle boğuşuyor ve oyunlarını güçlü bir direniş sembolüne dönüştürüyor. Varoluşun temelleri sarsıldığında, sanat son derece önemli hale geliyor.

Belgeselin yönetmeni Andrew Stephan, “Bu film sadece tüm zamanların en zor oyun geliştirmesiyle ilgili değil. Akıl almaz zorluklar karşısında dayanıklılık ve yılmaz insan ruhuyla ilgili. Yıkım zamanında yaratmanın önemiyle ilgili… Zorluklara rağmen anlamlı bir şey yaratmanın meydan okuyan eylemiyle ilgili” dedi.

Stalker 2’nin Yaratıcı Yönetmeni Mariia Grygorovych ise “Kişisel olarak konuşursam, Stalker 2 hayatımdaki en büyük ve en karmaşık video oyunu. En başından itibaren iddialıydı, ancak kendi başına nihai bir meydan okuma olduğu ortaya çıktı. Son derece önemli ve son derece kişisel ve mümkün olan en stresli koşullarda yapılmış bir oyun. Buna pandemi, yer değiştirme, siber saldırılar ve hepsinden önemlisi – Anavatanımızı parçalayan savaş dahildir. Keşke savaş hiç olmasaydı. Keşke bunların hiçbiri hiç olmasaydı. Ama oldu. Ve tüm bunları dünyayla paylaşma fırsatı için minnettarız, çünkü dünya bilmeli. Bu biziz. Bu bizim hikayemiz” açıklamasında bulundu.

Ukrayna’daki savaş devam ediyor. 


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments