Oyun HaberleriPCPlayStation

The Witcher 4, Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor!

0

Witcher serisinin yeni oyunu The Witcher 4’ün Unreal Engine 5 motoru ile geliştirildiği açıklandı. Henüz erken erişim aşamasındaki oyun motorunun 2022 yılında tam sürüme geçmesi planlanıyor.

  • CD Projekt RED, yeni Witcher oyununu duyurdu.
  • Oyun Unreal Engine 5 teknolojisiyle geliştirilecek.
  • Şirketin REDengine oyun motoru ise geliştirilmeye devam ediyor.
The Witcher 4

CD Projekt RED, yeni Witcher oyununun Epic Games ile stratejik ortaklığın bir parçası olarak Unreal Engine 5 ile geliştirilmeye başlandığını duyurdu.

Henüz erken erişim aşamasındaki oyun motoru etkileyici grafikleriyle daha duyurulduğu ilk günden bu yana oyuncuların ilgisini çekiyor. 2020 yılında duyurulan Unreal Engine 5, 2021 yılında erken erişime geçmişti. Bu yılda tam sürümün yayınlanması bekleniyor.

CD Projekt RED kendilerine ait olan REDengine oyun motorunun Cyberpunk 2077’de kullanılmaya devam ettiğini hatta yeni genişleme paketleri içinde geliştirildiğini açıkladı.

Şirket yeni Witcher oyunun açık dünyasının Unreal Engine 5 ile geliştirileceğini vurgulayarak, aynı zamanda motorun gelişimine de katkı sunulacağını belirtti.

Unreal Engine 5’in kullanımı ve gelecekteki oyunlar hakkında konuşan CD Projekt RED’in CTO’su Paweł Zawodny, “Dahili RED 2.0 Dönüşümümüzün temel yönlerinden biri, teknolojiye çok daha güçlü bir şekilde odaklanmak ve Epic Games ile olan işbirliğimiz bu prensibe dayanmaktadır.” diyerek, Epic Games ile ortaklığı uzun vadeli ve tatmin edici bir teknoloji ortaklığı olarak gördüklerini ifade etti.

Epic Games’in kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney ise ortaklık hakkında şunları söyledi:

“Epic, benzeri görülmemiş bir ölçekte, dinamik açık dünyalar yaratmasını sağlamak için Unreal Engine 5’i inşa ediyor. Etkileşimli hikaye anlatımı ve oyunun sınırlarını birlikte zorlamak için CD PROJEKT RED ile ortak olma fırsatından büyük onur duyuyoruz ve bu çaba, geliştirici topluluğuna gelecek yıllarda fayda sağlayacaktır.”


Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.