Oyun HaberleriPlayStation

Yeni Hideo Kojima oyunu Xbox’a gelebilir

0

Hideo Kojima, bir sonraki oyununu yayınlamak için Xbox ile görüştüğü bildiriliyor. Phil Spencer, şubat ayından beri potansiyel ortaklığa işaret ediyordu.

  • Yeni bir raporda, Kojima Productions’ın bir sonraki oyunu için Microsoft ile ortaklık kurabileceği görülüyor.
  • Rapora göre, bildirilen bu anlaşma resmi olarak kapanmadı.
  • Kojima Productions’ın en son projesi 2019’daki Death Stranding’di.
Hideo Kojima Yeni Bir Oyun Üzerinde Çalıştığını Duyurdu | Teknoloji.org

Venturebeat‘in bir raporuna göre, Death Stranding ve Metal Gear Solid geliştiricisi “konuya aşina bir kaynağa göre bir sonraki oyununu yayınlama konusunda Microsoft ile görüşüyor.” Rapor ayrıca, potansiyel anlaşmanın halihazırda birkaç haftadır devam ettiğini öne sürüyor ve Xbox şefi Phil Spencer’ın, ortaklığa yönelik bir ipucu olarak yakın tarihli bir akışın arka planında Kojima Productions şirketinin maskotunun bir heykelini kasıtlı olarak sergilediğini belirtti.

Anlaşmanın henüz imzalanıp imzalanmadığı bilinmiyor, ancak “Kojima’nın Japon yeteneklerinden yararlanmaya yönelik bir Microsoft planının odak noktası olduğu” öne sürülüyor. Spencer, daha önce Xbox’ın dikkatini PlayStation’a kıyasla tarihsel olarak daha düşük performans gösterdiği bölgeye çevirdiği yönündeki haberleri yalanlamıştı. Kasım 2020’de PS5 ve Xbox Series X piyasaya sürüldüğünde, Sony’nin yeni konsolu Microsoft’un çabalarını yaklaşık beşe bir geride bırakmıştı. Xbox, Japon geliştiricilere odaklansa da odaklanmasa da, Kojima ile bir yayıncılık anlaşmasının sunduğu potansiyel ayrıcalığın, son yıllarda büyük isim ayrıcalıklarıyla mücadele eden bir konsol ailesi için önemli bir darbe olacağını ve son Bethesda satın alımına güçlü bir ek olacağını inkar etmek pek mümkün değil.

Ne Microsoft ne de Kojima Productions’tan resmi bir açıklama yapılmadığında, bu görüşmeler gerçekleşse bile, bir anlaşmanın yapılacağına dair bir garanti olmadığını hatırlamakta fayda var. Kojima’nın yeni stüdyosuyla ilk oyunu olan Death Stranding’in PlayStation lansmanına özel olduğunu da unutmamak gerekir. Bununla birlikte, stüdyo geçen yıl Ekim ayında yeni bir oyun üzerinde çalıştığını doğruladı ve bazı haberler çok da uzak olmayan bir duyuruya işaret etti.

Özge Güzel
Oyun Günlüğü Kıdemli Editörü / Senior Editor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments