Oyun HaberleriPC

Yeni ‘Mağara Jam’ etkinliği çok yakında başlıyor

0

Türkiye’nin en büyük Game Jam’lerinden biri olan Mağara Jam’in üçüncü etkinliği  5-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. İlk üç ekip 10 bin TL’lik ödül havuzuna sahip olacak. Son başvuru tarihi 4 Temmuz!

  • İlk jamde büyük bir kitleye ulaşan Mağara Jam, ikinci etkinlikte 2 bin 500 katılımcıya ulaştı.
  • Dünya çapında en çok katılım gören 18. GameJam ünvanını elde etti.
  • Eski adı “ATOM Game Jam” olan ve üçüncüsü düzenlenecek olan Mağara Jam’e başvurular devam ediyor.

Türkiye’de dijital oyun sektörünün gelişmesiyle birlikte oyun yapımcılığı üzerine de topluluklar oluşmaya devam ediyor. İstanbul merkezli gelişen sektör, birçok üniversitenin yanında belediyelerden de son zamanlarda destek almaya başladı.

Küresel pazarla kıyaslandığında Türkiye’nin ne kadar geri kaldığını düşünsek de ciddi adımlar atılmaya devam ediyor. Bu bağlamda önemli etkinliklerden biri olan Mağara Jam‘in üçüncüsü de 5 Temmuz’da başlıyor. Daha önce Atom Jam olarak adlandırılan etkinlik Mağara Jam adı altında ikinci etkinliğini 2 bin 500 katılımcıyla gerçekleştirdi. 5-12 Temmz arasında gerçekleşecek etkinliği de yine binlerce katılımcının ter dökmesi bekleniyor…

72 saat sürecek Game Jam’de 10 bin TL’lik ödül havuzu, etkinlikler ve atölyelerin yanında çeşitli hediyeler katılımcıları bekleyecek. Enis Kirazoğlu, Can Sungur, Pelin Baynazoğlu gibi isimler de etkinlik jürisinde yer alacak.

Game Jam’de nedir?

Oyun sektörünün yakından takip ettiği bu etkinlikte ne oluyor derseniz, buyurun… Game Jam, kısaca iş birliğine dayalı hızlandırılmış bir oyun geliştirme etkinliğidir. Etkinliklere göre sürelerde de değişim gösterebilir. Mağara Game Jam’de etkinlik süresi 72 saat olarak belirlenmiş durunda. Bu sürede takımlardan belirli temalar doğrultusunda bir oyun geliştirmesi ve sunması istenecek.

Mağara Game Jam-3 nasıl katılırım?

Ataberk Palacıoğlu yönetiminde Mağara Game Jam etkinliğine katılmak çok basit. Öncelikle bu linke tıklıyorsunuz. Mağara Jam’in internet sitesi üzerinden kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra e-posta adresinize gelen doğrulama koduyla Mağara Jam’in Discord sunucusuna katılmak mümkün oluyor. DC kanalında yönlendirmelerle etkinliğe kısa sürede katılım sağlayabilirsiniz. Elbette DC katılımı zorunlu değil ancak özel çekilişler ve toplulukla iletişim imkanını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Oyun Günlüğü
Türkiye'nin yeni nesil oyun haber sitesi. 2020'den bu yana Türkçe ve İngilizce web sitelerimiz ve dijital dergimizle sizinleyiz! - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments