Oyun HaberleriPCPlayStation

Yeni nesil Unreal Engine 5 artık erken erişimde

1

Epic Games Unreal Engine 5 artık teknik bir demodan daha fazlası. Şirket, Epic Games Launcher ve GitHub aracılığıyla UE5’in Erken Erişim sürümünü yayınladı.

  • Oyun geliştiricileri Unreal Engine 5’i Epic Games Launcher’dan indirebilirler.
  • Unreal 5, geliştiricilere Fotorealistik gerçekçilik, ikna edici animasyonlar ve benzersiz sesler sunuyor.
  • Bütün bu özelliklerin gösterimlerine Valley of the Ancient demosuyla göz atabilir ve istediğiniz gibi  düzenleyebilirsiniz..

Unreal Engine 5, oyun geliştiricilerine Epic’in sağlam oyun geliştirme araçlarından bazılarını ve yeni nesil motorunun özelliklerini test etme ve keşfetme şansı veren Erken Erişim’de bugün kullanıma sunuldu.

Epic, geçen yıl “Lumen in the Land of Nanite” adlı gerçek zamanlı bir teknoloji demosu ile Unreal Engine 5’e ilk bakışı sunmuştu. Tamamen oynanabilir demo iki temel özelliği sergiledi: Dinamik bir global aydınlatma aracı olan Lumens; ve sanatçıların film endüstrisi kalitesinde sanatı Unreal Engine’e aktarmasına olanak tanıyan Nanite. Epic’in gelişmiş karakter oluşturma aracı MetaHuman Creator de bunlara dahildi.

Geçtiğimiz sene yayınlanan ilk bakış

Şimdi ise Epic, Valley of the Ancient adlı yeni bir teknoloji demosu çıkardı. Geliştiriciler ve ücretsiz bir Unreal Engine hesabına sahip olan herkes, Unreal Engine 5 Erken Erişim’in bir parçası olarak demoyu değiştirebilir ve test edebilir.

Valley of the Ancient Demosu
Unreal Engine 5

Bugünkü sunumun ana odak noktası animasyondu. Valley of the Ancient’da görülen tüm animasyon çalışmaları, motor içinde ve gerçek zamanlı olarak tasarlandı. Motion Warping gibi akıllı araçlar, karakterlerin organik olarak hareket etmesini ve çevrelerine tepki vermesini sağlayacak.

Unreal Engine 5, 2022’nin başlarında tamamen piyasaya sürülecek. Epic ayrıca, motor geliştirme ekibi tarafından düzenlenen haftalık canlı yayın Inside Unreal‘da geliştiricilerin sorularını yanıtlayacak.

Epic’in yeni nesil oyun motorunu denemek istiyorsanız, bugün bir Unreal Engine hesabıyla hemen erken erişime girebilirsiniz.

Özge Güzel
Oyun Günlüğü Kıdemli Editörü / Senior Editor