Oyun HaberleriPC

Yeni yaşam simülasyonu oyunu inZOI, etkileyici görünüyor!

0

PUBG geliştiricisi Krafton’un yeni yaşam simülasyonu oyunu inZOI, ‘hiper gerçekçi’ grafikleri ve etkileyici oyun içi mekanikleriyle dikkat çekti.

inZOI

Krafton, “Gerçeklik ile hayal arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran benzersiz bir deneyime mi ihtiyacınız var?” diyerek duyurduğu yeni yaşam simülasyon oyunu inZOI, Unreal Engine 5 desteği ve oyun içi mekanikleriyle oldukça etkileyici görünüyor.

The Sims serisine karşı ‘hiper gerçekçi’ bir rakip olarak duyurulan inZOI fragmanı, Krafton, Güney Kore’de düzenlenen uluslararası oyun fuarı G-STAR 2023’te yayımlandı. 

inZOI temel özellikleri

The Sims serisinden tanıyacağınız oyun içi mekanikler inZOI içinde de yer alıyor. Karakter oluşturabilir, bir aile kurabilir, evinizi tasarlayıp, bir işe girebilirsiniz. Karakterinizin yine yemek, mutluluk, temizlik gibi ihtiyaçları bulunacak. Uygun bir eş bulduğunuzda ise evlenebilirsiniz. Daha sonra ise diğer karakteri de kontrol edebilirsiniz. Dilerseniz dışardan onları verdiğiniz görevleri izleyebilirsiniz.

Oldukça detaylı özelliklere sahip oyunun demo sürümünü oynayan yayıncılar da oyunu beğenmiş görünüyor. Unreal Engine 5 motoruyla geliştirilen oyunda detaylar aklınızı alacak. Mobilya tasarımından karakter yüz dokusuna, dinamik şehir akışından mevsim geçişlerine kadar pek çok detay mevcut.

The Sims 4’te gidilebilen işler inZOI içinde ayrı kariyerlere bölünmüş durumda. Paralives ve Project Rene‘de (The Sims 5) tanıtılan mobilya detayları inZOI’de de öne çıkıyor. Hava durumuna göre elbiselerin yıpranmasının yanında uzun zaman sürülmeyen odanın da kirlendiğine şahit olacaksınız. Elektrikli süpürgeniz kozmetik bir ürün olarak oyunda yer almıyor!

Oyun haritası hakkında çok fazla bilgimiz yok. Ancak demoda gösterilen şehir büyük bir bölgeyi ana oyunda karşımıza çıkaracak.

Şehir içinde sosyalleşebilir ve yetenekleriniz doğrultusunda eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz. Bebeğinizle oynayabilir, gece eğlencelerine katılabilir, fotoğraf kabinlerine girebilir veya hediyeleşebilirsiniz.

inZOI ne zaman çıkacak?

Güney Kore’deki G-STAR 2023 oyun fuarında gösterilen oyunun demo sürümü birçok yayıncı tarafından deneyimlendi. Henüz geliştirilme aşamasındaki oyunun ne zaman çıkacağı belli değil.

inZOI hangi platformlara gelecek?

inZOI’nin çıkış tarihi gibi hangi platforma geleceği de henüz netleşmedi. Oyunun çok oyunculu moda sahip olup olmayacağı da henüz belli değil.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.